Noul sandviș cu unt de arahide

0
538

De Paul Kita. Adaptare de Irina Mereacre. Fotografii de Jeff lipsky

1. Doza de amfetamină

John Currence, chef și autorul cărții Pickles, Pigs & Whiskey

Întinde trei linguri de unt de arahide peste o felie de pâine împletită. Așază și câteva rondele de banană și două felii de bacon prăjite, mărunțite; apoi stropește ingredientele cu o lingură și jumătate de melasă. Pe a doua felie de pâine întinde trei linguri de glazură din bezea. Presează bucățile de pâine. Topește într-o tigaie, la foc potrivit, două linguri de unt și rumenește sandvișul pe ambele părți. Taie-l în jumătate și mănâncă-l imediat.

„Secretul constă în rumenirea sandvișului. Va avea o cu totul altă textură și va fi mai aromat.“ —John Currence

2. Puțină aromă

Spencer Rubin, proprietar al The Melt Shop, NYC

Prăjește într-o tigaie jumătate de măr Granny Smith, feliat, cu o lingură de unt, scorțișoară și zahăr brun. După ce se topește zahărul, pune vasul deoparte. Unge cu unt două felii de pâine albă, întoarce-le și întinde câte trei linguri de unt de arahide pe celelalte părți. Pune 60 de grame de brânză cheddar feliată peste o bucată de pâine, iar pe cealaltă arahide și puțină miere. Asamblează sandvișul. Topește două linguri de unt într-o tigaie încălzită la foc mediu, apoi rumenește pâinea pe ambele părți.

„Nu e doar pentru prânz. Îl poți mânca și dimineața ori la cină.“ —Spencer Rubin

 3. Gemul dulce-picant

Marcus Samuelsson, chef, Red Rooster Harlem, NYC

Amestecă două linguri de unt de arahide cu câte o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate și nucșoară măcinată, o lingură de coajă rasă de portocală și un ardei iute tăiat mărunt. Întinde mixtura pe o bucată de pâine din făină integrală; pune gem de caise pe altă felie. Presează cele două felii și taie sandvișul în jumătate.

„Sandvișurile acestea sunt irezistibile datorită combinației de dulce și sărat. Secretul e să depășești limita: folosește condimente, sare de mare, bacon sau ghimbir zaharisit. Îi vor da puțin mai multă aromă.“ —Marcus Samuelsson

 

Amestecă bine

Untul de arahide „natural“, fără zaharuri adăugate sau uleiuri hidrogenate,  e mai bun. Însă uleiul de arahide poate să se separe. „Ține borcanul înclinat pe o parte“, spune Molly Wizenberg, autoarea cărții A Homemade Life. Înainte să mănânci din el, amestecă bine cu un cuțit.

 

Întinde-le!

Dacă vrei să savurezi gustul autentic al „alunelor de pământ“, cumpără un unt de arahide natural. Crede-ne, papilele tale gustative îți vor fi recunoscătoare pentru experiența culinară inedită. Următoarele două produse au trecut testul nostru.

100% arahide prăjite

Unt de arahide natural de la Solaris

11 lei, vegis.ro

Nu conține aditivi, conservanți și nici zahăr. Iar stratul uleios prezent la suprafața produsului este dovada că este 100% natural. Amestecă-l înainte să-l întinzi pe pâine.

Pastă cremoasă

Unt de arahide prăjite de la Pronat 

22 lei, pronat.ro

E un produs bio, obținut din arahide care au fost prăjite la foc de lemne, urmând o metodă tradițională. Poți să-l folosești la sandvișuri, dar și când prepari sosuri sau mâncarea preferată.



1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here