Mix de vită și fructe de mare

24 iunie 2015

Cu câteva trucuri simple și un grătar bine încins poți umili orice steakhouse.

MH0614_ADV_GUY_01

De Lila Battis. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Sam Kaplan.

Expertul bucătar al lunii

Kyle Bailey este chef și administrator la patru restaurante din Washington: ChuchKey, GBD, Birch & Barley și The Arsenal at Bluejacket.

Programează un masaj

Intensifică aroma fleicii cu condimente: amestecă într-un bol mic câte patru lingurițe de coriandru și chimion măcinat, două lingurițe de sare și una de piper negru proaspăt măcinat. Cu vârful unui cuțit, străpunge o fleică de 350-450 de grame, ca să pătrundă mixul de condimente prin găuri. „Masează“ carnea, apoi învelește vita în folie alimentară și las-o la frigider între două și opt ore.

Fă sosul pentru creveți

Ca să nu arzi creveții, frăgezește-i. Pentru prepararea sosului, umple o cratiță medie cu apă, pune-o la fiert, apoi îndepărtează vasul de pe aragaz. Adaugă șase ardei iuți, uscați. Lasă-i să se rehidrateze timp de 10 minute, apoi aruncă-i într-un blender împreună cu doi căței de usturoi, câte o linguriță de oregano uscat, paprica și piper negru proaspăt măcinat, câte o jumătate de linguriță de chimion și scorțișoară măcinate și o ceașcă de ketchup. Diluează cu apă.

Ocupă-te de carne

Prepară mai întâi vita. Preîncălzește grătarul, apoi pune fleica direct pe foc. Las-o să se frigă bine, între trei și patru minute. Întoarce-o și las-o tot trei-patru minute ori până când un termometru de carne introdus în centrul acesteia indică 60°C. Mută fleica pe o farfurie, acoper-o cu folie de aluminiu și așteaptă 15 minute.

Combină ingredientele

Cu o pereche de frigări din lemn, străpunge trei creveți decorticați. Repetă cu încă 12 creveți și patru perechi de frigări. Unge creveții cu sosul de la punctul B cu o pensulă de bucătărie. Frige-i pe grătar, întorcându-i pe o parte și pe alta și ungându-i din când în când cu sos, cam șase minute. Feliază fleica și servește-o cu creveți. Vei obține patru porții

Valoare nutrițională per porție: 330 calorii, 30 grame proteine, 33 grame carbohidrați (8 grame fibre), 10 grame grăsimi

Salsa în 3 minute

Pentru un aperitiv simplu, combină sosul salsa cu chipsuri de tortilla sau, mai bine, pune-l peste fleică. Ai suficient timp să-l prepari cât lași vita la frigider, imediat după „masajul“ cu mixul de condimente.

Amestecă o conservă de fasole neagră, scursă și clătită, cu o jumătate de ceapă roșie tocată, un sfert de ceașcă de suc de lime proaspăt stors și trei linguri de coriandru tocat.



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți