Minuni intr-un castron

0
130

Supa fierbinte iti umple stomacul, iti incalzeste sufletul si-ti ingusteaza talia. In primavara asta, hraneste-te cu supe variate.

Supa are o problema de promovare. Majoritatea barbatilor o considera potrivita doar in meniul restaurantelor, sau, si mai grav, al caminelor pentru batrini. Iata cum ar trebui sa fie privita insa supa: o mincare usor de preparat, cu arome nenumarate si continind cele mai sanatoase ingrediente de pe planeta.

La baza, supa contine in primul rind apa, la care adaugi carne de vita, porc, pui sau peste, ceapa, condimente si citeva (sau mai multe) legume. Suna usor? Chiar este. Dar o sa obtii rezultate mai bune daca respecti si citeva reguli simple.

Secretele supei

  • ingroasa orice supa aruncind in ea un cartof copt si zdrobindu-l in oala inainte de a pune supa in farfurie. Sau adauga smintina groasa (cam jumatate de cana la fiecare 6 cani de supa).
  • Taie toate ingredientele in bucati aproximativ egale, ca sa fiarba toate in acelasi timp. Cu cit le tai mai mici, cu atit mai repede va fi gata cina.
  • Fierbe orezul si taieteii separat si pune-i in supa la final. Amidonul din paste si din orez va trece in supa daca le fierbi din start in aceeasi oala, stricind gustul si aspectul mincarii.
  • Zeama de carne in loc de apa da un gust foarte bun supei, dar daca adaugi suficiente condimente si legume, poti folosi doar apa. Toate retetele de pe paginile urmatoare pot fi puse in practica in avans si congelate, asa ca le poti prepara in cantitai uriase pe care le consumi pe parcursul unei luni intregi, cind ai chef. Sa dam drumul la fiert.

Supa de baza

Rezulta: 4 portii.
Timp: 45 minute

  • 2 lingurite unt
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 kg morcovi, tocati felii
  • 6 cani supa de legume sau de carne, ori apa
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 2 linguri patrunjel sau leustean proaspat, tocat

Pune untul intr-o oala mare si adinca, la foc mediu. Dupa ce se topeste, adauga legumele si lasa-le pina se inmoaie, adica vreo 5 minute.

Adauga lichidul si lasa la fiert. Da focul la mic, sa faca bule mici si dese. Mai lasa 10-15 minute, amestecind ocazional pina se ingroasa usor, iar legumele sint moi.

Foloseste un mixer lung pentru a pasa toata supa din oala. Sau lasa amestecul la racit si toarna-l apoi intr-un blender, pentru a obtine un piure uniform. Dupa ce ai pasat-o, o poti congela si servi cind ai chef. Se poate reincalzi la foc mediu. Gusta mereu din ea, ajusteaza condimentele.

Per portie: 257 calorii, 11 g proteine,

  • 31 g carbohidrati
  • 10 g grasimi (5 g saturate)
  • 5 g fibre
  • 674 mg sodiu.


1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here