Meniuri de vară pentru abdomen cu sixpack!

0
825

Atunci când arde soarele, ultimul lucru pe care vrei să-l faci e să pornești cuptorul, nu? Se pare că mâncarea raw nu doar te răcorește, dar e și o strategie bună pentru abdominalii tăi. Potrivit unui nou studiu inovator de la Harvard, gătitul mâncării crește numărul de calorii absorbite de corpul tău. Iar asta e important. Includerea alimentelor nepreparate în dietă te poate ajuta să pierzi din greutate și să-ți etalezi abdomenul. Și cel mai bun moment pentru asta este vara, când supermarketurile și piețele abundă în legume și fructe coapte, care nu necesită preparare.

Așadar, de ce am început să gătim? „Focul i-a ajutat pe strămoșii noștri preistorici să supraviețuiască“, susține Richard Wrangham, profesor de biologie umană evolutivă la Harvard. „Mâncarea gătită a determinat o creștere notabilă a surplusului în relația mâncare-energie, ajutându-ne creierele să-și mărească dimensiunea și sporindu-ne șansele de supraviețuire și reproducere“, spune el. Gătitul ajută și la eliberarea unor nutrimente în mâncare. Însă, având în vedere problema actuală a supraponderabilității, poate ar fi cazul să închidem gazele ceva mai des.

„Prin gătit, mâncarea e «predigerată», astfel încât corpul tău să nu ardă prea multe calorii încercând s-o descompună“, susține Rachel Carmody, de la departamentul de biologie umană evolutivă de la Harvard, conducătoarea studiului. Și întrucât mâncarea gătită este digerată mai rapid, unele bacterii din intestine nu apucă să se hrănească din ea. În schimb, susține Wrangham, mâncarea nepreparată este mai puțin digerabilă, așa că o cantitate mare nu mai ajunge să fie absorbită – un avantaj pentru cei care vor să slăbească.

Dar nu e musai să ronțăi tulpini de țelină ori să mesteci carne crudă ca să dai jos kilogramele. Pentru a te bucura de efectul mâncării raw (vei fi sătul toată vara și vei da jos burta), combină legumele și fructele proaspete cu proteinele semipreparate din următoarele rețete – toate au sub 500 de calorii.

 

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here