Meniu spaniol: spanac cu naut si chorizo

11 octombrie 2012

Daca te-ai saturat de fripturile clasice, ia-ti doza de proteine dintr-un preparat bogat in arome speciale

1-nutritie-chorizo.jpg

INGREDIENTE
Jumatate de lingura de ulei de masline
Doua bucati de carnati chorizo de pui, tocate rondele
O ceapa mare
Doi catei de usturoi, maruntiti
Un sfert de lingura de fulgi de piper rosu
O lingura de paprika (de preferat sortimentul afumat, numit pimenton)
Doua linguri de pasta de tomate
450 de grame de cartofi aurii, taiati in bucati de aproximativ 1,25 centimetri
Doua frunze de dafin
O ceasca si jumatate de supa de pui cu continut scazut de sodiu (sau aceeasi cantitate de apa)
Doua conserve de naut (aproximativ 400 de grame fiecare)
Sare si piper dupa gust
Opt cani cu frunze de spanac, mici

Poti folosi si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le rupi tulpinile.

O PORTIE ARE
505 calorii, 25 de grame de proteine, 67 de grame de carbohidrati (12 grame de fibre), 15 grame de grasime, 518 miligrame de sodiu

 

MOD DE PREPARARE
MINUTELE 1-5: Soteaza chorizo-ul
Incalzeste uleiul la foc mediu, intr-o oala mare sau tigaie. Adauga chorizo si caleste pana cand se rumeneste usor, aproximativ cinci minute. Scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.

MINUTELE 6-25: Prepara legumele
Adauga in tigaie ceapa, usturoiul, fulgii de piper rosu si paprika. Prepara pana cand ceapa devine maronie, aproximativ cinci minute. Pune si pasta de tomate si mai lasa cateva minute – cat sa se coloreze ceapa si usturoiul. Adauga cartofii, foile de dafin si supa (sau apa) si fierbe totul pana cand cartofii devin moi, circa zece minute.

MINUTELE 26-30: Termina tocana
Pune nautul peste preparatul de pe foc si lasa inca cinci minute. Adauga sare si piper. La final, scoate frunzele de dafin, pune chorizo-ul si spanacul si lasa totul pe foc pana cand frunzele se inmoaie.
Se obtin patru portii


PASUL 1
Pune pe un tocator un catel de usturoi necuratat. Asaza pe usturoi partea plata dinspre maner a unui cutit de bucatarie. Apasa usor lama, cat sa strivesti putin catelul; curata-l de coaja.
PASUL 2
De la baza catelului de usturoi, trage varful cutitului pe lungime si feliaza usturoiul in fasii inguste. Acest lucru va face maruntirea mai rapida.
PASUL 3
Marunteste usturoiul fixand varful cutitului pe tocator si balansand lama inapoi si inainte pana cand este taiat in bucatele foarte mici.
Sursa: David Myers, bucatar/fondator al Comme Ça la The Cosmopolitan din Las Vegas


INGREDIENTUL SECRET
Chorizo
Carnatul picant ofera o aroma intensa – ai grija doar sa alegi sortimentul potrivit pentru masa ta.

VARIANTA SPANIOLA
Cel mai potrivit pentru reteta de mai sus, acesta este de obicei afumat si imbogatit cu pimenton. Taie-l si amesteca-l cu cartofi prajiti sau feliaza-l pur si simplu si serveste-l cu masline.

CU SPECIFIC MEXICAN
Chorizo mexican este din carne de porc (sau uneori din vita) si are mult praf de chili. Prajeste-l si mananca-l cu omleta sau foloseste-l ca umplutura pentru taco, impreuna cu ceapa alba tocata, coriandru si zeama de lamaie.
 



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți