Marele alb

0
165

Stii fileurile alea uriase de peste alb din frigiderul supermarketului? Habar n-ai ce sa faci cu ele, nu-i asa?

Iata trei dintre cele mai simple (si mai delicioase) mese pe baza de peste.

Peste cu lamiie si chili

  • Rapid si dulce
  • Timp de pregatire: 2 minute
  • Timp de gatit: 8-10 minute

Ce sa cumperi

  • 4 linguri sos dulce de chili
  • 1 lingura suc de lamiie
  • Coaja rasa a unei lamii
  • 4 fileuri de peste alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare si piper

Rezulta 4 portii.

Ce sa faci

Amesteca sosul dulce de chili, sucul si coaja de lamiie. Toarna mixul peste peste. Pune uleiul de masline intr-o tigaie non-adeziva si lasa-l sa se incalzeasca. Asaza fileurile in uleiul incins si lasa-le la prajit 3-4 minute pe fiecare parte, pina se patrund. Se servesc cu legume si orez.

Peste cu parmezan si ierburi

  • O incintare picanta
  • Timp de pregatire: 5-10 minute
  • Timp de gatit: 10 minute

Ce sa cumperi

  • 4 fileuri de peste alb, obligatoriu tari
  • 1 albus de ou
  • Pentru crusta:
    • 1 ardei iute mic, tocat marunt
    • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
    • 4 linguri pesmet
    • 2 linguri parmezan proaspat ras
    • Piper macinat

Rezulta 4 portii.

Ce sa faci

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Sterge bucatile de peste cu un prosop de bucatarie umed, apoi unge-le cu albusul de ou, batut spuma. Amesteca intr-o farfurie ingredientele pentru crusta si treci pestele cu ou prin mixtura. Unge o tava cu ulei de masline, pune pestele in ea si lasa-l la cuptor 10-12 minute, pina se patrunde carnea si crusta capata o culoare aurie. Se serveste cu legume prajite si cartofi fierti.

Peste in stil grecesc

  • Un dram de savoare mediteraneeana
  • Timp de pregatire: 10 minute
  • Timp de gatit: 40 de minute


1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here