Mancarea vindeca toate ranile

0
329

Uneori, ai nevoie de mai mult decit niste pastile ca sa te faci bine. Ai nevoie de un intreg meniu! Indiferent ca manevreaza un prezervativ sau o bormasina, barba­tul are o singura responsabilitate primordiala: sa previna imprevi­zi­bilul. Din pacate insa, acest imprevizibil se produce oricum, lasind in urma pagube majore.

Prezervativul se rupe, la fel si bormasina. Dintr-odata, acel lucru care avea sanse de unu la mie sa se intimple devine realitate. Ce e de facut? Du-te imediat la doctor (cu ocazia asta poate gasesti si o moasa buna, in cazul in care prezervativul rupt va avea urmarile previzibile). Dupa ce eventuala singerare a fost oprita, iar capul a incetat sa ti se mai invirta, faci ceea ce face cel mai natural orice barbat: maninci.

Mincarea este de fapt un medicament sub acoperire. Mincarea este ce instinctul ne indemna acum mii de ani sa bagam in gura ori de cite ori se intimpla cite o nenorocire. Vei spune ca suplimentele din farmacii sint mai usor de luat in cazuri extreme, dar afla ca ele nu sint la fel de eficiente. Mincind ce si cum trebuie, te vei bucura de efectul pe care il pot avea doar citeva duzini de medicamente combinate.

Cit despre ghidul alimentelor in functie de situatia in care fiecare e recomandat, specialistii sintem noi. Am compilat o lista cu cele mai comune motive pentru care ai putea apela la medicul de familie, apoi am identificat meniul care te va ajuta sa scapi cu fizicul si orgoliul intacte si de data asta.

Ti-ai rupt mina jucind baschet

Fa-ti singur dresingul de salata. Cind maninci cit pentru doi (tu si bratul tau ghipsat), ai nevoie de cit mai mult dressing preparat in casa. Amesteca otet cu ulei de soia sau de canola (contin multi acizi grasi Omega 3, care sprijina celulele osoase in procesul de refacere dupa frac­tura). Alte ingrediente de salata bogate in acizi grasi Omega 3 sint tonul, ansoa si nucile.

Ai facut intindere musculara

Maninca un sendvis dulce o data la 2 zile. Untul de arahide contine un adevarat medicament minune pentru muschii tai: vitamina E. Conform specialistilor, cantitati mai mari de vitamina E vor grabi celulele sistemului imunitar catre locul accidentat, sprijinind astfel procesul de blocare a inflamatiilor (care impiedica refacerea muschiului). Jeleul de struguri te ajuta si cu ceva flavonoide, care intensifica circulatia sangvina in zona suferinda.

Te-a parasit iubita

Coace niste cartofi. stim ca nimeni nu va reusi vreodata sa coaca un cartof cum o facea ea, dar poti macar sa incerci. Cartofii sint bogati in vitamina B6, care te ajuta in lupta contra depresiei. Deficientele majore de B6 pot avea ca efecte chiar paranoia si dementa. Cele minore te pot deprima mai mult decit e cazul acum, cind ai fost parasit fara mila. Dupa ce ii scoti din cuptor, pune peste ei o lingura de iaurt dietetic – e bogat in riboflavina, alta vitamina B inamica a depresiei.
Lunea si miercurea e seara de chilli.

Profita de faptul ca nu mai e nimeni prin preajma sa-ti critice gazele. Fasolea e bogata in folati – vitamine ce lupta impotriva bolilor de inima, inclusiv a celor de tip sentimental. Un studiu realizat de Universitatea Harvard, ce a constat in analizarea nivelului de vitamine din singele a 213 persoane deprimate, a aratat ca un nivel scazut de fo­lati are ca efect depresii serioase si raspunsuri mai slabe la medicamentele antidepresive.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here