Mănâncă precum un câine

0
1878

Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/GettyImages.

Șezi!

Stabilește un program de masă și respectă-l. Acesta te va ajuta să mănânci mai multe fructe și legume și mai puține alimente nesănătoase. Un program structurat îți setează niște limite, iar acestea te împiedică să adulmeci după gustări de ronțăit, dincolo de gardul invizibil.

Stai!

Bucură-te de masă. Nu sta pe net, nu-ți verifica mailul în timp ce mănânci. Stresul poate duce la mâncat în exces, spun cercetătorii de la Universitatea Minnesota. A te concentra asupra gustului și texturii mâncării înseamnă a te hrăni responsabil și a-ți păstra controlul.

Pas!

După masă, fii atent la semnalele trimise de corp. Câinii vomită dacă au mâncat ceva stricat. Dacă ești greoi, balonat sau ai dureri, gânde-ște-te la ce ai mâncat. (Și aștea-ptă să te faci bine.) Mâncarea e combustibil. Fii atent ce alimente îți dau putere și energie pentru activități fizice.

Hai!

„Mersul la plimbare după masă ajută la digestie“, spune Krista Scott-Dixon, de la firma de consiliere în fitness Precision Nutrition. „Știind că urmează să te plimbi, e mai puțin probabil să înfuleci până nu te mai poți mișca“, spune ea. Fă din asta un obicei. Bravo, băiete!

 

Alte lucruri utile…

 Puterea baritonală

Vocea e o forță. Folosește-o ca să preiei controlul.

Un ton grav sugerează domi­nație și putere de influență. Întreabă-l pe Darth Vader sau pe oamenii de știință care au studiat acest aspect. „Iată care este secretul: menține-ți tonul vocii în gama ta naturală; dacă te prefaci, vei fi mai puțin convingător“, susține autorul studiului, Joey Cheng, doctor în psihologie și asistent la Universitatea din Illinois. Când conduci o ședință, coboară-ți tonul pe măsură ce subiectele sunt atinse, mai ales când ajungi la aspectul cel mai important. „Oamenii sunt receptivi, în mod involuntar, la aceste semnale, și vor deveni mai atenți la ceea ce spui“, susține Cheng. Când tu însuți ești conștient că vorbești pe un ton grav, puternic, stima de sine va crește. Ascultătorii te vor vedea (și auzi) mai asertiv și mai influent.

 

Recomandarea MH

Joacă un triatlon

Cum adică să joci, nu să participi? Triathlon Series este un board game destinat sporti-­vilor amatori creat de compania europeană AfterRace. Ești un amator care vrea să participe la un triatlon și trebuie să îți faci timp ca să te antrenezi și să ai starea psihică și energia necesară pentru a duce la bun sfârșit cursa. Îți antrenezi calitățile sportive (înot, alergare, ciclism) și interioare (energie, mindfullness), iar alegerile făcute îți influențează rezultatele. afterracegames.com

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here