La vita inainte…

0
43

Inceputul toamnei e cel mai potrivit moment pentru supe fierte lent si tocanite gustoase. Iata tot ce trebuie sa stii despre cum sa gatesti carnea de vita.

Mincare de rosii

Unul dintre preparatele traditionale in Africa de Sud, extrem de simplu de pregatit si un adevarat paradis pentru papilele tale gustative. Aceasta reteta poate fi dublata, astfel incit jumatatea pe care n-o consumi imediat s-o congelezi si s-o maninci peste citeva zile, cind ai chef de ceva bun si n-ai timp sa gatesti altceva.

  • Timp de pregatire 10 minute
  • Timp de gatit 2,5 ore

Ce sa cumperi

  • 2 linguri faina
  • 1,5 kg piept de vita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe tocate
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 3 conserve rosii decojite, tocate
  • 1 cana supa clara de vita
  • 1 lingurita sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita zahar
  • 3 cartofi medii, curatati, taiati in sferturi

Rezulta 6 portii.

Ce sa faci

Pune faina intr-o punga de plastic. Adauga carnea taiata in bucatele mici si preseaza bine punga, astfel incit fiecare bucata de carne sa se acopere bine de faina. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si prajeste bine carnea pe toate partile, in transe. Imediat ce o transa e gata, scoate-o pe o farfurie si adauga urmatoarea transa.

Daca incerci sa prajesti toata carnea odata, se va fierbe in loc sa se prajeasca si rezultatul final va fi compromis. Dupa ce ai prajit si ultima transa, pune toata carnea in tigaie, adauga ceapa si laso sa se prajeasca pina devine transparenta, cam 6 minute. Adauga rosiile, supa de vita, condimentele si zaharul. Pune capacul si lasa la foc mic o ora. Adauga si cartofii si mai lasa la fiert inca o ora. Se serveste cu orez sau piure.

Caserola cu vita si cidru

Nu te speria de faptul ca reteta presupune caramelizare inainte de gatitul propriu-zis, promitem ca merita.

  • Timp de pregatire 15 minute
  • Timp de gatit 2 1/4 ore

Ce sa cumperi

  • 1,5 kg shin
  • 2-3 linguri faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 12 cepe mici
  • 6 catei de usturoi necojiti
  • 350 g morcovi mici sau 4 morcovi normali, razuiti, taiati in bucati mari
  • 6 bucati de pastirnac, razuite si taiate in jumatate pe lungime
  • 3 cani supa de vita
  • 200 ml cidru sau vin rosu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 lingurite zahar
  • 1 fir menta proaspata
  • sare si piper macinat
  • 1 mina de patrunjel tocat

Rezulta 6 portii.

Ce sa faci

Curata carnea de grasime, tai-o in bucatele mici si presara faina peste ele (vezi mai jos cum faci asta exact). Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste carnea in transe. Cum spuneam si mai sus, daca incerci s-o prajesti pe toata odata nu vei reusi decit s-o fierbi in loc s-o prajesti si rezultatul final va fi total compromis. Pune carnea prajita intr-un vas de iena si adauga peste ea toate legumele.



1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here