Incredibila dietă zilnică a lui Tom Brady

2
1747

Deși are 40 de ani, cariera jucătorului celor de la New England Patriots e departe de a se fi încheiat, iar acum Brady le arată tuturor cum reușește să reziste, pentru că îți spune tot ce voiai să știi cu privire la obiceiurile sale culinare în noua sa carte, Metoda TB12.

În carte, Brady oferă toate detaliile despre dieta sa antiinflamatoare. Cel mai important lucru pe care l-am aflat? Tipul e foarte, foarte fixist cu mâncarea lui, conform publicației Boston Globe.

„Regimul pe care îl urmez este un amestec de filosofii orientale și occidentale. O parte din principiile astea există de mii de ani. Probabil că dieta mea pare foarte restrictivă pentru unii oameni, dar mie mi s-ar părea nefiresc să mănânc altfel“, scrie Brady. „Mulți oameni și-au obișnuit corpurile cu un regim de nutriție format din multe alimente albe sau de culoare foarte deschisă – cartofi prăjiți, chipsuri, pâine albă, nuggets de pui – niciuna dintre astea nu există în natură.”

Bun, dar în ce constă dieta lui, până la urmă? Ei bine, are foarte, foarte multe reguli. Așa cum v-am mai povestit, dieta lui Tom Brady e, de fapt, destul de absurdă pentru un bărbat normal. Iată de ce.

Tom Brady consumă o cantitate șocantă de lichid

Primul lucru pe care Brady îl face atunci când se trezește la 6 dimineața este să bea un pahar de 600 ml de apă infuzată cu electroliți. Apoi bea un smoothie, de obicei din afine, banane, nuci și semințe. Destul de normal.

În timpul antrenamentului de la 8 dimineața, Brady bea și mai multă apă infuzată cu electroliți, iar după dă pe gât și un shake de proteine. Apoi, bea între 12 și 25 de pahare de apă pe zi. Un exemplu de regulă: Bea apa doar cu o jumătate de oră înainte de masă, iar apoi așteaptă o oră înainte de a pune gura pe următorul pahar.

Dacă mai punem la socoteală și shake-urile cu proteine, nu știm exact cum are timp să consume și mâncare reală.

Brady e foarte strict cu privire la alimentele consumate

Când vine ora prânzului, Brady își umple farfuria cu pește și multe legume. De fapt, 80 la sută dintre alimentele consumate de familia Brady sunt legume, a dezvăluit bucătarul său personal într-un interviu recent. Un alt exemplu de regulă: Nu consuma proteinele cu alimente care conțin amidon, precum cartofii sau pâinea.

Alte reguli: Bucătarul său nu folosește zahăr alb, făină albă, MSG, sare iodată, legume precum roșiile și ardeii sau lactate. (Te rugăm să nu renunți la brânză doar pentru că n-o mănâncă Brady, pentru că brânza grasă poate fi bună pentru tine.) De asemenea, Brady evită cafeaua și cafeina. Și alimente precum orezul alb, pâinea, mezelurile și chiar iaurtul sunt consumate rar în casa lui Brady.

Dar de ce toate restricțiile astea? Pentru că Brady se concentrează pe consumul de alimente „alcalinizante”, adică alimente care contribuie la reducerea inflamațiilor.

De asemenea, îi plac gustările formate din fructe, batoane sau shake-uri de proteine. (Hei, ceva normal!) „Nu duc niciodată lipsă de proteine, iar în unele zile consum chiar și trei sau patru cupe de pudră proteică“, scrie el.

Cina, la fel ca masa de prânz, e plină de legume ce respectă filosofia alcalină a lui Brady. Mănâncă rar desert, dar să fim serioși, te așteptai la altceva?

Dieta lui Tom Brady e complet nerealistă

Tom Brady e într-o formă de zile mari – și dacă dieta asta funcționează, cine suntem noi să-i spunem să mai guste din când în când un fursec, niște brânză sau o ceașcă de cafea? Recunoaște însă că e posibil ca dieta să se schimbe atunci când se va retrage din NFL, dar în momentul de față nu pare să aibă probleme în a renunța la bucuriile pe care doar produsele lactate i le pot oferi.

„Îmi place cum mănânc și ce mănânc și nu simt niciodată că ratez cine știe ce”, scrie el.

Totuși, te lăsăm cu asta: Pentru tipul normal care încearcă să renunțe la mâncatul de pizza în fiecare vineri, regimul lui Brady e foarte restrictiv. Dar dacă suntem sinceri, și alte diete populare – precum postitul intermitent și dieta ketogenică – pot părea restrictive.

Adaptare: Casa de Traduceri

SHARE

2 COMMENTS

  1. deeeci.. nimic nu e concret in dieta lui.. doar apa si legume cu carne de peste? si cum adica ‘cartofii prajiti, faina, astea nu se gasesc in natura deci nu le mananc’.. dar shake-urile proteice se gasesc in copaci? ai ce vrajeala de articol…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here