In straturi!

16 iunie 2009

Nici o alta mancare nu incita – si nu satisface – mai bine apetitul unui mascul decat un sendvis inteligent alcatuit. Invata sa fii un arhitect culinar si nu vei mai fi nevoit sa te multumesti cu uscaturile preparate de altii.Nici omleta cu costita afumata de dimineata, nici o portie de ficatei cu piure de cartofi la pranz nu satisfac mai bine pofta si foamea unui barbat adevarat decat un sendvis bine facut.

1-sanvish-flash.jpg
Previous1 din 3Next
Poți folosi tastele ← →

Nici o alta mancare nu incita – si nu satisface – mai bine apetitul unui mascul decat un sendvis inteligent alcatuit. Invata sa fii un arhitect culinar si nu vei mai fi nevoit sa te multumesti cu uscaturile preparate de altii.Nici omleta cu costita afumata de dimineata, nici o portie de ficatei cu piure de cartofi la pranz nu satisfac mai bine pofta si foamea unui barbat adevarat decat un sendvis bine facut.

Pot contine orice ingredient care-ti place, sunt usor de alcatuit, simplu de mancat si foarte satioase – definitia unei mancari excelente din punct de vedere masculin. Cele 25 de sendvisuri ce urmează iti ofera un tur mondial complet al retetelor din toate colturile lumii. Tocmai pentru ca Earl de Sandwich, inventatorul acestei versatile combinatii in straturi, era un tip nu foarte nationalist (a sustinut explorarea arhipelagului hawaiian, numit informal acum si “Insulele Sandwich”).

Si chiar daca sendvisurile de mai jos te vor purta in jurul lumii, promitem ca nu vei pierde prea mult timp pe drum, pentru ca fiecare dintre retetele noastre poate fi preparata in pauza de la meci sau chiar in pauza dintre exercitiile pentru doua grupe de muschi diferite. Foloseste toate retetele ca pe o schema de baza peste care poti apoi aseza propriul talent creativ. Iti vei gasi rapid calea catre un stomac plin si-un set de papile gustative fericit

Bacon si verdeturi

Varianta clasica de sendvis rapid, cu un plus de savoare. Taie doua felii mai grosute de franzela integrala, unge-le cu maioneza subtiata cu un strop de suc de lamaie. Pune intre felii 2-3 bucati de bacon prajit (nu foarte crocant) si cateva felii de avocado, salata si rosie.

Ardei si carnati

Prajeste in ulei de masline cativa carnati subtiri de calitate superioara (si cabanosii sunt buni) pana devin crocanti. Scoate-i din tigaie, scurge uleiul si caleste in el putina ceapa tocata si cateva felii subtiri de ardei gras. Pune totul intr-un sfert de bagheta frantuzeasca.

Prosciutto si scmochine

Se ia o ciabatta sau o chifla mai mare, se taie in doua pe lat, apoi se adauga putina mozzarella, cateva felii subtiri de prosciutto, smochine zdrobite si cateva frunze de salata verde. Daca ai sandwich maker, pune creatia la incalzit 2-3 minute, pana obtii o paine crocanta. Alternativa este coptul intr-o tigaie grill pana se topeste branza.

Peste cu dressing de chili si lime

Trece fileul de peste prin pesmet si prajeste-l in ulei incins pana devine auriu. Se serveste intr-o chifla crocanta cu varza proaspata tocata sau salata verde, patrunjel tocat si felii de rosii. Subtiaza o lingura de maioneza cu suc de lamaie verde, adauga praf de chilli, usturoi tocat si toarna sosul peste chifla inainte de a devora sendvisul.

Sendvis deschis prajit cu migdale

Foloseste un blender sau un robot de bucatarie pentru a face piure din migdalele prajite, putin ulei de masline, suc si coaja de lamaie si salvie proaspata. Intinde acest piure peste painea prajita, apoi pune deasupra pecorino sau parmezan. Pune sendvisul la grill pana se topeste branza, si esti gata de masa. Un sendvis excelent nu se face, ci se construieste. Arhitectura unui sendvis face diferenta intre o masa gustoasa si un instrument de distrugere a propriei cravate. Iata cateva sfaturi utile pentru a putea “ridica” si apoi devora un sendvis excelent.

Fundatie solida

Cu cat ingredientele sunt mai complicate, cu atat e mai necesara o felie de bază mai solida. Pentru un sendvis foarte dens, cum e bagheta de bistrou, considera treimea superioara drept felie de deasupra si lasa pentru baza doua treimi din bagheta. Subtiaza painea.

O felie de paine prea groasa poate ingropa restul aromelor din sendvis. Ce e de facut? Scobeste si arunca miezul inainte de a pune ingredientele. Eroul din Nisa, cu echilibrul lui delicat de arome, trebuie sa beneficieze de aceasta abordare.

Echilibrul crocant/pufos

Nu uita painea in toaster. Mai bine o prajesti pe o parte intr-o tigaie la foc mare, pana se bronzeaza. Construieste sendvisul cu partile prajite in interior, astfel vei preveni alunecarea ingredientelor, iar sendvisul va ramane pufos pe exterior si nu-ti va rani gingiile cand musti din el.

Fii atent la design

Branza trebuie sa stea aproape de paine. Asta intareste structura si rezistenta sendvisului tau. Daca vrei sa topesti branza, asaz-o langa carne, pentru a obtine un maximum de textura si savoare.

Previous1 din 3Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți