Hrană pentru creier

23 martie 2015

Echilibrează culorile din farfurie.

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Claire Benoist

O dietă bogată în alimente proaspete portocalii și verzi reduce declinul cognitiv asociat înaintării în vârstă, arată un studiu francez. Persoanele de vârstă mijlocie care au consumat cele mai multe fructe și legume portocalii și verzi s-au descurcat mai bine la testele care au apreciat flexibilitatea mentală și memoria la 13 ani după începerea dietei, față de cele care au consumat cele mai mici cantități. Aceste culori indică prezența caro-tenoizilor – antioxidanți care ar putea să-ți ferească creierul de efectul dăunător al radicalilor liberi. „Asigură-te că aceste nuanțe apar în cel puțin două dintre cele cinci mese zilnice“, spune Jeffrey Blumberg, consultant în nutriție pentru Men’s Health USA, de la Universitatea Tufts. Cele mai bune surse: verdețurile, morcovii, citricele și cartofii dulci.



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!