Hacking în bucătărie

1 decembrie 2013

Idei ca să faci mai rapid gustări mai bune, cu uneltele din dotare

INT_Drill_Whipped_Eggs0011_2
Previous1 din 6Next
Poți folosi tastele ← →

De Paul Kita • Adaptare de Irina Mereacre • Fotografii de Thomas Mac Donald

Mâncarea bună nu trebuie să te coste mult. N-ai nevoie de scule exagerat de scumpe ca să faci ceva sofisticat. Majoritatea bucătarilor nu folosesc cuțite japoneze de sute de euro, nu prăjesc în tigăi din trei straturi de cupru și nici nu investesc în plite cu inducție. Ei mănâncă și beau mai bine decât noi, dar improvizează folosind unelte de bază din bucătărie. Urmează-le exemplul chiar la tine acasă. Vrei să-ți impresionezi partenera fără să cumperi unt cu trufe? Fă garnituri demne de un bucătar-șef, direct în cuptorul cu microunde. Ai poftă de un vin de calitate superioară? Folosește cu încredere blenderul! Cu aceste sfaturi, trucuri și improvizații, nu numai că vei găti mai isteț, dar vei mânca mai sănătos.

 

TRANSFORMAREA Bețișoarele chinezești: nu le arunca după ce termini puiul Shanghai, ci folosește-le ca să bați ouă pentru omletă, să întorci carnea de pe o parte pe alta și să „pescuiești“ mâncare din borcan.

 

1. Reinventează raftul pentru condimente

Ca să compenseze lipsa aromei, mixurile din comerț conțin adesea o cantitate exagerată de sare. Mai bine fă-ți propria gamă de amestecuri, din borcane pe care probabil le ai deja prin cămară.
Eden Grinshpan, gazda emisiunii Eden Eats de pe Cooking Channel

  kacking bucatarie tabel 1

 INT_Spices0001

 

Previous1 din 6Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Nutriție

ComentariiAboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!


Noutăți