Ghid despre legume pentru carnivori

0
301

30 de rețete care te vor ajuta să trăiești mai bine și mai suplu ( și să mănânci mai bine) fără să renunți la burgeri și fripturi

Despre mine pot spune ca sunt semi-vegetarian. Acum 5 ani, nici nu mi-ar fi trecut prin cap că nu e tocmai sănătos să combin un hamburger devorat la prînz cu o porție de coaste de purcel servite la cină. Dar cînd m-am apucat să scriu cartea Cum să gătești totul vegetarian, mi-a fost clar că trebuie să găsesc o modalitate de a strecura mai multe legume în farfuria mea.

În anul care a urmat, am devenit tot mai respectuos cu lăptucile, dovleceii și cerealele integrale. (Încearcă orezul negru, dacă nu mă crezi pe cuvînt.) Găteam lucruri minunate în doar cîteva minute și slăbeam pe zi ce trece. Sînt absolut convins că ți-ar fi mult mai bine dacă te-aș convinge să consumi mai multe legume și fructe. Regula departamentelor statale de alimentație spune că o alimentație sănătoasă implică un consum de minimum 5 porții de fructe și legume zilnic.

Ei bine, eu sînt convins că majoritatea dintre noi rareori depășesc media de o porție pe zi. Și asta în ciuda faptului că toate studiile din domeniu realizate în ultimii ani dovedesc că o dietă bogată în fructe și legume proaspete scade riscul de cancer, obezitate și boli de inimă. Vegetarienii ne pot învăța despre cum să obținem gusturi minunate din ingrediente altfel destul de plictisitoare. Hai să le dăm o șansă. Rețetele ce urmează nu sînt rețete vegetariene fantastice, sînt rețete fantastice pur și simplu.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here