Gătește și sculptează: combinația supremă

0
2778

Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Sam Kaplan.

Gătește / Cel mai sănătos sandviș cu pui

Acest supersandviș cu pui la grătar conține o cantitate aproape dublă de fibre și una triplă de proteine decât versiunea obișnuită de la fast-food. În plus, vei folosi o carne mai sănătoasă și îi vei amplifica gustul cu un sos simplu, preparat dintr-un iaurt grecesc – în loc de mixurile necunoscute preparate în bucătăriile restaurantelor.

De ce ai nevoie

2 pulpe de pui, fără os și piele

1 linguriță de ulei de rapiță

1 chiflă de hamburger din făină integrală

2 linguri de iaurt grecesc, cu 2% grăsime

1 linguriță de sos iute

1 frunză de salată verde

1 felie groasă de roșie

Un vârf de cuțit de ardei iute măcinat

1/ Bate carnea Datorită conținutului bogat în grăsimi, pulpele sunt mult mai moi și aromate decât pieptul. Pentru o preparare rapidă pe grill, frăgezește carnea: pune pulpele pe un tocător, acoperă-le cu o folie alimentară și bate-le cu ciocănelul până ajung la grosimea de un centimetru. Sau poți să lovești carnea cu un tocător de lemn, o tigaie ori o sticlă de vin goală. Apoi unge puiul cu ulei și condimentează ambele părți cu sare și piper.

2/ Pune pe grill Folosește un grătar sau o tigaie grill pentru a prăji puiul până se rumenește și devine lucios, trei-cinci minute pe fiecare parte. Mută carnea pe o farfurie. Așază chifla pe grătar și tai-o în două; prăjește pâinea până se imprimă grilajul, unu-două minute. Lasă chifla deoparte.

3/ Prepară sosul Într-un bol mic, amestecă bine iaurtul, sosul iute și ardeiul cayenne.

4/ Construiește-l De jos în sus: chiflă, sos de iaurt, salată, pui, roșie, chiflă.

Per sandviș 590 calorii, 62 g proteine, 24 g carbohidrați (4 g fibre), 27 g grăsimi

Avantaj nutrițional Cumpără întotdeauna carne organică de pui. Este puțin mai scumpă, dar sunt bani cheltuiți corect: carnea provenită de la puii organici din rasa broiler conține o cantitate semnificativ mai mare de grăsimi sănătoase pentru inimă decât cea clasificată nonorganică, arată un studiu din 2016 din Turcia.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here