Gătește o dată pentru o săptămână

0
970

De Paul Kita și Rodale Test Kitchen. Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Sam Kaplan.

Fâșii de carne de porc cu usturoi

Ce să cumperi

Preparatul despre care vorbim e „pulled pork“ în engleză, iar bucata de carne e numită „shoulder butt“ ori „Boston butt“. Dar nu are treabă cu posteriorul porcului. Se referă la partea superioară a umărului. Aici se găsesc mușchii cei mai solicitați, iar carnea e tare. (În România, se folosește ceafa sau spata.) Cea mai potrivită metodă de gătit e prepararea lentă, la o temperatură redusă, pentru o lungă perioadă de timp. Astfel se va dizolva colagenul, iar carnea va deveni foarte fragedă și se va separa ușor în fâșii.

De ce ai nevoie

2 kg de ceafă/spată de porc fără os și piele

1 ceapă mică albă, feliată mărunt

¼ ceașcă de suc de portocale

2 linguri de ulei de măsline

2 linguri de zeamă de lămâie

2 linguri de zeamă de lime

6 căței de usturoi medii, zdrobiți

2 lingurițe de sare Kosher

2 lingurițe de oregano uscat

1 linguriță de piper proaspăt măcinat

O ceașcă are: 506 calorii, 60 g proteine, 4 g carbohidrați (1 g fibre), 26 g grăsimi

Cum prepari

Crestează carnea cu un cuțit pentru decojit. Într-un slow cooker de șase litri, adaugă ceapa și apoi carnea de porc. Într-un bol mediu, amestecă restul de ingrediente și toarnă sosul peste carne, inclusiv în crestături. Pune capacul și lasă oala la temperatură redusă timp de opt ore, cât stai la birou, ori la temperatură mare timp de patru ore, dacă vrei să fie gata mai repede. (Dacă e la foc mare, întoarce carnea la una-două ore până când devine moale, iar termometrul introdus în partea cea mai groasă indică cel puțin 60°C.) Sfâșie carnea cu ajutorul a două furculițe; amestecă în sos. Servește preparatul ori lasă-l la răcit o oră și apoi pune-l în frigider. Vei obține șase porții



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here