Fă-ți cele mai delicioase spaghete carbonara

0
1780

De Paul Kita. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Travis Rathbone. 

Schimbă tradiţia – garnisește pastele cu un ou poșat. Sparge gălbenușul înainte să răsucești prima dată furculiţa, astfel ca oul să nu devină cleios. 

De ce ai nevoie

85 g de paste Capellini din făină albă ori făină integrală

1 ou

1 fâșie de bacon, tăiată în bucăţi

1 lingură de parmezan proaspăt ras

Pătrunjel tocat pentru garnisire

Cum le prepari

1. Într-o cratiţă mare, cu apă sărată în clocot, gătește pastele respectând instrucţiunile de pe ambalaj; scurge-le.

2. Sparge atent oul într-o cratiţă mică, în apă care fierbe. Amestecă încet, până când se întărește albușul, între 3-4 min.

3. Între timp, pune cratiţa mare pe foc mediu; gătește baconul până când devine crocant, 5 min. Scurge aproape toată grăsimea. Dă focul mai mic; adaugă pastele, amestecă-le cu oul, parmezanul, pătrunjelul și piper negru proaspăt măcinat. Ai o porţie.

456 calorii, 22 g proteine, 65 g carbohidraţi (8 g fibre), 12 g grăsimi

Truc culinar

Fierbe paste în tigaie!

Oalele imense, adânci și pline cu apă dau greu în clocot. Cele largi, mai puţin adânci, fierb mai repede. Acoperă-le cu capac dacă le muţi în chiuvetă; folosește mănuși de bucătărie.

Articol preluat din ediția de februarie 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here