Fă o omletă demențială

0
1572

Adaugă cai-putere
Când bați ouăle cu fur­culița, ele devin ae­ra­te, iar omleta iese mai pufoasă. Cuțitele însă fac treabă mai bună. Sparge trei ouă într-un blender și pulsează până când vezi baloane mari la su­pra­față, circa trei secunde. Condimentează cu câte un vârf de sare și piper.
Truc bonus: Pentru o omletă fină, trece ouăle bătute printr-o sită.

Omleta 1

 

 

Pregătește tigaia
Încălzește într-o tigaie nonaderentă, la foc potrivit, câte o lingură de ulei de măsline și unt. (Dacă pui ulei, untul are mai puține șanse să se ardă.) Când untul este topit, treci la următorul punct.

 

Omleta 2

 

Nu te grăbi
Focul mic coagulează ouăle lent, făcând omleta cremoasă. Frige ouăle (nu amesteca!) până când marginile omletei se închid ușor la culoare și se lipesc de pereții tigăii, între două și trei minute. Adaugă celelalte ingrediente într-o linie, de-a curmezișul omletei, lăsând câte doi centimetri la fiecare capăt ca s-o rulezi mai ușor.

Omleta 3

 

Ruleaz-o!
N-o îndoi pur și simplu. Așa vei distribui neuniform ingredientele. Mai bine folosește o spatulă ca să rulezi omleta în trei mișcări. Mut-o pe o farfurie, presară verdețuri proaspăt tocate (dacă vrei) și condimentează cu sare și piper.

Omleta 4


Foto: Shutterstock. Ilustrații: Jameson Simpson. 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here