Fă asta cu degetul pentru alegeri alimentare mai sănătoase

0
515

Foto: Pixabay; Adaptare: Casa de Traduceri

Cu o simplă apăsare pe întrerupător ai putea să alegi gustări mai sănătoase: este mai probabil să alegi mâncare sănătoasă într-o cameră luminată puternic decât într-una întunecoasă, sugerează un nou studiu din Jurnalul de cercetare de marketing.

Persoanele care comandă mâncare într-o cameră luminată au cu 24% mai multe șanse să aleagă gustări sănătoase – precum salate, legume și pește la grătar – decât persoanele care comandă în localuri mai întunecoase.

În medie, persoanele din restaurantele mai întunecoase au comandat cu 39% mai multe calorii decât persoanele din localuri mai bine luminate.

Lumina intensă te poate îndemna spre gustări sănătoase prin menținerea creierului în stare de alertă, spune conducătorul studiului, Dr. Dipayan Biswas, profesor de marketing la University of South Florida.

Asta deoarece lumina suprimă producția hormonului de reglare a somnului, melatonina, menținându-ți starea de alertă și atenția.

Iar astfel vei lua decizii mai conștiente – de exemplu, vei alege o garnitură de broccoli în loc de cartofi prăjiți – și nu vei ceda tentației de a te lăsa pradă poftelor, spune Biswas.

Bineînțeles, nu poți schimba lumina din restaurant, dar poți aplica aceste concluzii la tine acasă, în propria bucătărie.

Atunci când simți nevoia de o gustare, asigură-te că luminile din bucătărie lucrează în favoarea ta: Aprinde luminile la intensitate maximă și lasă jaluzelele ridicate pentru a lăsa lumina soarelui să pătrundă în casă.

Dacă ești într-un restaurant slab luminat, începe masa cu o cană de ceai sau cu o cafea înainte de a comanda.

Cercetătorii spun că și cafeina ar putea avea efecte similare iluminatului intens, menținând nivelul de alertă al creierului, astfel încât să faci alegeri mai inteligente în ceea ce privește alimentația.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here