Evita capcanele hranei sanatoase

24 octombrie 2007

Te-ai hotarit cu ceva timp in urma sa traiesti cit se poate de sanatos. Te-ai documentat la singe, stii ce categorii de alimente sint bune si care au sanse sa se depuna sub forma de colacei si aripioare pe unde nu trebuie. Ba ai mers chiar mai departe si ai ales sa consumi numai produse pline de vitamine, cu proprietați anticancerigene si antioxidanți fara numar.

Previous1 din 2Next
Poți folosi tastele ← →

Te-ai hotarit cu ceva timp in urma sa traiesti cit se poate de sanatos. Te-ai documentat la singe, stii ce categorii de alimente sint bune si care au sanse sa se depuna sub forma de colacei si aripioare pe unde nu trebuie. Ba ai mers chiar mai departe si ai ales sa consumi numai produse pline de vitamine, cu proprietați anticancerigene si antioxidanți fara numar.

Au trecut citeva luni bune de atunci si corpul tau nu arata deloc mai bine. Nu te simți nici mai tinar, nici mai sanatos, nici mai plin de energie. De ce, intrebi? De vina e viața pe fuga pe care o traies-te omul modern, adica si tu. Mai mult de jumatate din timpul in care esti treaz ți-l petreci in masina, la birou sau la intilniri de afaceri, iar multe dintre ele au loc, inevitabil, la restaurant – trebuie sa si maninci undeva, nu?

Ei bine, e posibil ca motivul pentru care, desi faci tot ce tine de tine, nu reusesti sa te simti si sa arati mai bine sa fie mincarea preparata in bucatariile fast-foodurilor si restaurantelor pe care le vizitezi aproape zilnic.

Acuzat principal: bucatarul-sef

Adevarul e urmatorul: modul in care sint preparate si servite alimentele e menit sa le faca mai gustoase, ba chiar sa ne creeze de-pendența, chiar daca scopul e atins prin mijloace mai neortodoxe, cum ar fi includerea printre ingrediente a unor elemente nespecificate in meniu. Sint sigura ca nu te-ai gindit niciodata ca poate chiar bucatarul simpatic din restaurantul favorit e posibilul vinovat de sabotarea planurilor tale de slabire. E foarte probabil ca nici el sa nu stie de ce se face responsabil.

Omul face doar ce stie mai bine: aplica trucuri bine ticluite pentru ca tu sa revii cit mai des in restaurantul pentru care lucreaza. Nu te repezi sa il dai in judecata sau sa ii torni pastele in cap, el isi face meseria cum poate mai bine: iți gateste o masa delicioasa. Nu e vina lui ca unul dintre cele mai gustoase ingrediente dintr-un meniu este in general grasimea. Daca obisnuiesti sa maninci antreu si doua feluri la masa, in momentul in care achiți nota vei fi ingerat deja peste 3.000 de calorii. in ritmul asta, oricit de des ai merge la sala, ai sanse mari sa devii obez pina la finele anului. stiu ca nu asta aveai in plan, asa ca incepe razboiul tacit cu bucatarul sabotor.

Fii vigilent si nu ezita sa ceri informații despre meniu, doar o faci pe banii tai. Daca ospatarul nu te lamureste pe deplin, cheama direct bucatarul. Un bun profesionist va fi incintat sa dea detalii despre “creațiile” sale.

Previous1 din 2Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!