Dulcele adevar

0
316

O persoana normala inmagazineaza zilnic cca 100 g de zahar – si nici macar nu-si da seama. Zaharurile sint ascunse sub diferite nume: glucoza, lactoza, maltoza, dextroza, sucroza. Nici unul nu e bun, daca e in exces.

Iata trei dintre cele mai putin rele si unul rau de tot.

Miere

Este modalitatea aleasa de Mama Natura pentru a combina 3 zaharuri de baza: fructoza, glucoza si sucroza. Mierea nu este procesata, de aceea contine antioxidanti care ajuta organismul sa lupte impotriva anumitor boli – iata, ai si scuza pentru care sa nu te mai simti vinovat dupa ce ai lins jumatate de borcan.

Se gaseste in:

Anumite produse de patiserie si cereale.

Melasa

Sucul din trestie de zahar sau sfecla este fiert pina cind devine un sirop ingrosat (daca fermenteaza, obtinem romul). Asemenea mierii, contine mici cantitati de antioxidanti. Dar nu te lasa pacalit, e tot zahar.

Se gaseste in:

Anumite produse de panificatie si sosuri.

Sirop de orez brun

Este lichidul ramas dupa fierberea orezului brun in care se adauga o solutie pe baza de enzime. Acest indulcitor este mai lent digerabil decit altele, ceea ce reprezinta o calitate compensatorie.

Se gaseste in:

Batoane energizante si anumite prajituri.

Sirop de porumb bogat in fructoza

Este un indulcitor industrial derivat din porumb. Contine aproximativ 40% fructoza – cel mai dulce tip de zahar. Acest indulcitor poate “pacali” acea functie a corpului tau care-ti transmite cind esti satul la masa.

Se gaseste in:

Prea multe feluri de mincare procesate. Evita-l.

Sirop de fructe

Bautura preferata din copilarie se obtine prin fierberea fructelor cu mult zahar.

Se gaseste in:

Bomboane si prajituri.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here