Diete vs. Exercitii

0
264

In lupta barbatilor pentru a arata cat mai bine, acestia isi ridica permanent aceeasi intrebare: Ce este mai important? Dieta sau exercitiile? Vom spune bineinteles ca ambele joaca un rol fundamental in procesul de slabire, dar ce spune stiinta? Care este subclasata cand vine vorba de progresul acesteia?

Sunt cateva lucruri importante atunci cand vine vorba de a alege intre dieta si sport. Articolul nu este impotriva nici uneia dintre metode, ci doreste sa iti arate care este balanta potrivita intre exercitii si diete, conform stilului propriu de viata.

Iar pentru aceasta, sa discutam despre exercitii vs. diete.

Legea pierderii in greutate

Legea pierderii in greutate stipuleaza cum ca pentru a slabi, este necesar ca la sfarsitul zilei sa constati un deficit caloric net. Daca in schimbi, observi un surplus net caloric, inseamna ca urmezi pasii nepotriviti.

Rolul dietelor

Acel deficit net de calorii este egal, in limbajul de zi cu zi, cu caloriile asimilate de organism in timpul zilei din care se scad cele pierdute datorita dietelor si cele consumate astfel incat sa iti mentina metabolismul la un nivel normal de functionare. Dupa cum poti observa, dieta joaca un rol fundamental in ecuatie.

Beneficiile unei diete

Cel mai adesea se spune ca dieta este cea care ar trebui sa iti aduca scaderea in greutatea, pe cand exercitiile sunt doar pentru cei care isi doresc si o remodelare corporala. Exercitiile nu devin echivalente cu scaderea in greutate, ci mai degraba cu lucrul masei musculare.

Beneficiile pe care le obtii dupa aceste principii sunt urmatoarele: esti fortat sa tii o dieta stiind ca organismul se va hrani cu grasimile deja existente in corp, iar in acelasi timp te vei elibera de obsesia de a lucra exercitii in cantitati obsesive.

Excesul de exercitiu are si el riscurile sale: supralicitarea organismului, la care se adauga lipsa proteinelor si vitaminelor din organism.

O dieta de slabire inseamna de cele mai multe ori restrictii alimentare. Acestea ajung sa se reduca la legume, fructe, carne slaba, de cele mai multe ori eliminand carnea din regim. Eliminarea carnii atrage dupa sine un sistem imunitar defectuos.

Rolul exercitiilor

Exercitiile pot deveni un atuu in procesul de slabire, daca sunt corect modelate pe dieta. Acestea au un efect benefic asupra psihicului, iti maresc pofta de viata si flexibilitatea. Un surplus de exercitii, nealimentat de o dieta corespunzatoare, iti poate afecta grav organismul.

Dupa cum prea bine stii, exercitiile consuma calorii. Barbatii care merg la de cel putin 4 ori pe saptamana, ajung sa apeleze la diversi suplimenti pentru a-si hrani organismul cu nutrientii vitali, dar fara sa pune pe ei.

Concluzia

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here