De ce ai putea da vina pe greutate pentru memoria pe care nu te mai poți baza

0
688

De Paige Carlotti. Foto: 123RF. Adaptare: Casa de Traduceri

Burta ar putea să-ți stea în cale când vine vorba de ținerea de minte: dacă ai un indice de masă corporală (BMI) mare, memoria ta ar putea avea de suferit, după cum sugerează o nouă cercetare de la Universitatea Cambridge.

În acest studiu, participanții supraponderali – cei cu un BMI mai mare de 25 – au avut scoruri cu 15 procente mai slabe la testele de memorie decât persoanele cu greutate normală (cu BMI mai mic de 25).

Cercetătorii nu știu exact de ce un BMI mai mare reduce performanțele creierului, dar consideră că grăsimea – și nu, de exemplu, masa musculară – reprezintă principalul factor.

Este posibil să existe o legătură cu faptul că grăsimea afectează nivelul insulinei, spune autorul studiului, dr. Lucy Cheke.

Un nivel prea mare de grăsime crește necontrolat nivelul acestui hormon, care afectează comunicarea neuronilor din creier. Atunci când acest proces este perturbat, performanțele cognitive pot fi afectate, spune ea.

Iată de ce ține de tine să găsești modalitatea prin care să faci ca mesele tale să fie memorabile.

„Cu cât îți aduci aminte mai bine ce ai mâncat, cu atât te vei simți mai puțin înfometat ulterior”, spune ea.

Așa că nu mai ezita, pune-ți cina pe Instagram: pozele cu mâncare sunt benefice pentru persoanele care țin regim, pentru că le dau mai mult timp să reflecteze la valoarea nutritivă a ceea ce sunt pe cale să mănânce, a constatat un studiu din Jurnalul Internațional al Studiilor despre Consumatori.

Iar vestea bună este că doar pentru că ai acum o greutate mai mare decât normal nu înseamnă că mintea ta va avea de suferit mai târziu.

Cercetările indică faptul că celelalte probleme cognitive sunt reversibile după scăderea în greutate, prin urmare același lucru este valabil, probabil, și pentru memorie, spune Cheke.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here