Dă jos cinci kilograme

0
402

Editat de Melissa Romero. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Levi Brown.

Scapă de burtă fără să renunți la alimente gustoase: chiar și o dietă mediteraneeană modificată poate încuraja pierderea în greutate, susțin cercetătorii germani. Persoanele care au înlocuit clasicul ulei de măsline din dietă cu cel de rapiță și de nucă și au mâncat două porții de desert pe zi au slăbit, în medie, cinci kilograme în 12 săptămâni. Pe de altă parte, cei care au urmat varianta tradițională a regimului au dat jos mai puțin de 450 de grame. Mai multe opțiuni și posibilitatea de a consuma ceva dulce te pot ajuta să eviți poftele și să urmezi o dietă cu ușurință.

Topește grăsimea

Pune-te pe treabă: ca să arzi grăsimea trebuie să faci doar o cursă de alergat de cinci kilometri pe săptămână, spun cercetătorii danezi. Cei care au făcut asta au pierdut în medie două kilograme pe an – fără modificări în dietă. Cei care au renun­țat și la sucuri, gustări și junk food au dat jos cinci kilograme. Secretul? „Voința de a slăbi“, spu­ne Rasmus Nielsen, au­torul studiului. Per­­soa­­­­­­­­­­nele care s-au apucat de alergat cu scopul de a slăbi au avut cele mai bune rezultate.

Teorii ciudate de efect

Descoperirea Răcirea orezului reduce aportul caloric. Cercetătorii din Sri Lanka susțin că atunci când orezul e gătit cu ulei de cocos și răcit, concentrația de amidon rezistent a acestuia crește înzecit. Acest carbohidrat nu se descompune ușor, așa că o cantitate crescută poate însemna cu până la 60% mai puține calorii.

Aplic-o Prepară ­orezul  punând o linguriță de ulei de cocos la jumătate de ceașcă de orez. Lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 40 de minute și răcește-l timp de 12 ore. Încălzește-l și servește-l.

433 – Este surplusul de calorii consumate de bărbați în zilele când beau alcool. Sursa: The American Journal of Clinical Nutrition.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here