Cum să gătești un somon perfect în doar 10 minute

0
1036
somon

 

L-am rugat pe Brendan Collins, renumit chef la restaurantele L.A.’s Birch și Corner Door, să ne spună cum abordează el acest pește sclifosit – încearcă și tu metoda lui pentru un somon gătit perfect de fiecare dată.

Rețeta pentru un somon perfect

Ai nevoie de:

un file de somon de 150-200 de grame, cu piele

2 linguri de ulei vegetal

Sare și piper

Suc de lămâie

Cum se prepară:

Folosește o tigaie de fontă sau de teflon (nu una de aluminiu sau de oțel inoxidabil). Ca să ții minte mai ușor, ai nevoie de o suprafață de gătit de culoare închisă.

Aprinde aragazul și dă focul mare. Preîncălzește cuptorul la 180 C. Încălzește 2 linguri de ulei vegetal în tigaie. Usucă un file de somon de 150-200 g cu șervețele de hârtie și condimentează cu sare.

Atunci când uleiul este perfect încins – vei vedea mici fuioare de fum – adaugă peștele, cu partea cu piele în jos, și apasă-l ușor cu o spatulă.

Așteaptă 5 minute, peștele se va dezlipi de tigaie. Pune tigaia în cuptor și rumenește-l 5 minute. Stropește peștele cu uleiul rămas în tigaie; adaugă piper proaspăt măcinat și câțiva stropi de lămâie. Servește cu orez integral și spanac sote.



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here