Consumul zilnic de alcool te poate feri de demență

1
2519

Salvarea s-ar putea totuși să vină de la berea aia de după serviciu. Un studiu proaspăt apărut în Journal of Alzheimer’s Disease conchide că e foarte proabil să ajungi la 85 de ani fără a suferi de vreo boală mintală dacă ești genul care consumă alcool zilnic. Moderat, firește – ăsta e cuvântul cheie.

Studiul a urmărit peste 1.300 de adulți, iar cei care au băut aproape în fiecare zi (între cinci și șapte zile pe săptămână) nu doar că au șanse mult mai mici să sufere de demență până la vârsta 85 de ani, dar au și șanse mai mari să ajungă acolo. Să n-o mai lungim, un maxim de patru beri pe zi îți cresc șansele să-ți păstrezi funcțiile cognitive intacte.

Treaba asta se întâmplă și datorită beneficiilor consumului moderat de alcool – crește colesterolul bun (HDL) și nivelul antioxidanților, ba chiar e foarte posibil să mențină circulația sângelui către creier la nivelul optim.

Deși avem toate motivele să desfacem șampania, sfatul nostru e să nu te duci chiar la patru beri. De asemenea, introduce în dietă și niște citrice, care și ele consumate zilnic scad șansele de demență cu 23%.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here