Clasicul, la un alt nivel

30 august 2013

Renunță la burgerii din comerț, sosurile neinspirate și brânzeturile din plastic. Acordă respectul cuvenit hamburgerului clasic american

Previous1 din 4Next
Poți folosi tastele ← →

Expertul bucătar al lunii

MH0613_ADV_GUY_21

 

 

 

 

 

Andrew Carmellini este bucătar la Joe’s Pub și Library at the Public, în Manhattan. El pregătește burgeri adevărați, din ingrediente de calitate, folosind cea mai bună tehnică pentru acest meniu.

 

A. MODELEAZĂ, NU AMESTECA
Nu adăuga nimic. „Dacă pui ceapă sau ouă în carnea de vită, vei pregăti chiftele, nu burgeri“. Cea mai bună metodă este cea mai simplă.

1. Alege mărimea
Ia o bucată de carne de vită de mărimea unei mingi de tenis (aproximativ 200 de grame) și dă-i o formă sferică. 

MH0613_ADV_GUY_14_SM

 2. Turtește
Pune mingea de carne pe un tocător și presează cu palma până când ajunge la grosimea de doi centimetri.

MH0613_ADV_GUY_15_SM

3. Dă-i o formă
Fără să ridici complet carnea de pe masă, modelează cu mâinile în jurul marginii, apăsând și rotind, ca un olar. Apoi ridică burgerul și întoarce-l pe partea cealaltă. Repetă operațiunea. Nu apăsa excesiv de mult carnea, pentru că devine prea densă și greu de mestecat.

MH0613_ADV_GUY_16_SM

 

Previous1 din 4Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!