Citește-i eticheta

0
177

Adaptare de Irina Mereacre. Aranjament decor: Megan Terry/Judy Casey.

Credeai că toate boabele de struguri sunt remarcabile? Cei mai buni producători de vinuri știu asta: doar o cantitate mică din recolta de struguri ajunge în produsele lor premium. Mare parte din ce rămâne e folosit în vinuri „second-label”, care se vând la un preţ mai mic.

Însă vinurile din categoria a doua rămân valoroase. „Chiar dacă provin din butuci mai tineri, sunt struguri de calitate superioară“, spune Jeff Porter, de la Batali & Bastianich. Vinurile acestea nu trebuie păstrate în crame. Doar cumpără-le și savurează-le. Începe cu următoarele cinci. —Jeffery Lindenmuth

 

Dashwood Pinot Noir 2013/ Noua Zeelandă, 18 dolari

Vavasour, 26 de dolari*

Conține struguri crescuți mai departe de podgorii, dar e maturat tot în butoaie din lemn de stejar. dashwoodwine.co.nz

 

Vietti Nebbiolo Perbacco 2011/ Italia, 25 de dolari

Vietti Barolo Castiglione, 50 de dolari

Este maturat timp de doi ani înainte ca producătorii să decidă în ce categorie se încadrează vinul. vietti.com

 

Numanthia Termes 2011/ Spania, 29 de dolari

Numanthia, 60 de dolari

Termes e produs din boabe care stau 16 luni, față de 18 cât stă Numanthia, în butoaie din lemn de stejar. numanthia.com

 

Les Pagodes de Cos 2010/ Franţa, 73 de dolari

Cos D’Estournel, 350 de dolari

Acest Bordeaux de categoria a doua combină boabe mai tinere de cabernet și merlot. estournel.com

 

Pinot Noir Talbott Kali Hart 2013/ California, 21 de dolari

Pinot Noir Talbott Sleepy Hollow, 42 de dolari

Ambele sunt produse la crama Sleepy Hollow, însă Kali Hart are o aromă mai intensă de fructe. talbottvineyards.com

 *varianta premium

Articol preluat din ediția de iunie 2015. 



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here