Ceaiul verde îți ajută dinții sensibili

0
2012

Dinții sensibili îți cam taie pofta de înghețată. Sau, în sezonul rece, de un ceai fierbinte. Deși, dacă e verde și la temperatura camerei s-ar putea să te ajute.

Sensibilitatea dentară este destul de comună. Nu este o boală, ci mai degrabă o problemă ce se dezvoltă în timp din cauza factorilor ca retragerea gingiilor, periajul excesiv sau viguros al dinţilor sau scrâşnirea dinţilor (bruxism). Mai exact, e vorba despre expunerea treptată a părţii mai moi a dintelui, situată sub smalţ, care poartă numele de dentină. Fără protecția optimă a acesteia apar dureri în momentul în care consumi ceva foarte cald sau foarte rece.

Pe lângă factorii menționați mai sus, e indicat să eviți consumul de alimente acide care pot provoca uzura smalţului dinţilor, cum ar fi sucurile din fructe, vinul, sosurile de salată pe bază de oţet sau băuturile carbogazoase.

De asemenea, un nou studiu recomandă ceaiul verde, în urma unui test care a demonstrat că un extract anume din ceaiul verde, EGCG, ajută refacerea dentinei și chiar previne formarea plăcii dentare sau eroziunea dinților. Deși studiile în acest sens sunt încă la început, știm prea bine și celelalte beneficii ale ceaiului verde, deci nu mai trebuie să-ți recomandăm să-l introduci în dieta zilnică.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here