Ceaiul de dimineata

0
373

Am ales ceaiul verde, pentruca e unul dintre soiurile care are cu ce se “lauda” – regleaza sistemul digestiv, contine oligoelemente (fosfor, mangan, potasiu), vitaminele A, B, C, K , iar in combinatie cu gheata si lamiia poate fi un ice tea veritabil. Pe noi ne-a atras si continutul de teina – un fel de cofeina mai slaba – precum si posibilitatea de a scapa de cafeaua de dimineata (sau de toata ziua). I-am analizat concentratia, gustul si mirosul.

Si era sa uitam, ceaiul verde activeaza functionarea rinichilor si grabeste eliminarea apei din organism – am atat si noi, dupa ce am testat toate cele cinci soiuri…

Celmar pliculete

Infuzarea este rapida, inainte de timpul mentionat pe ambalaj. Are o aroma amaruie si o concentratie puternica, asa cum ii sade bine unui ceai verde. Parfumul este mediu.
Pret: 17.000 lei, 1,7 lei noi
Infuzare: 3-5 minute

Lipton citrus

Face ceaiuri din 1893 si inca nu se dezminte. Infuzarea e aproape instant, concentratia – puternica, iar gustul si mirosul de ceai verde, usor “inabusite” de cele ale citricelor.
Pret: 72.500 lei, 7,25 lei noi
Infuzare: 2-3 minute

Belin

Infuzarea nu se realizase nici dupa expirarea celor 5 minute. Concentratie, miros si gust extrem de delicate. A fost preferat de cei carora le place ceaiul, nu neaparat verde.
Pret: 17.500 lei, 1,75 lei noi
Infuzare: 3-5 minute

Fares

Infuzarea este rapida. Aroma ceaiului verde si a lamiiei sint “acaparate” de cea a vaniliei. Un ceai al carui gust ne poarta cu gindul la noptile petrecute in fata semineului.
Pret: 22.000 lei, 2,2 lei noi
Infuzare: 3-5 minute

Celmar frunze intregi

Gustul, culoarea, mirosul, concentratia – toate sint la gradul superlativ. Poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata. “Necunoscatorii” spun ca e amar, prea amar.
Pret: 35.000 lei, 3,5 lei noi
Infuzare: 2-3 minute

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here