Cea mai buna gustare din lume

0
115

Brinza merita adorata. Nu doar pentru ca e savuroasa si bogata in proteine si calciu, dar mai ales pentru ca grasimile pe care le contine te pot ajuta sa dai burta jos.

Iata un sfat pe care ti-l ofera gratuit mai toti expertii in slabit: daca tii neaparat sa maninci brinza, alege un sortiment cu continut de grasime cit mai scazut. Problema e ca daca urmezi acest sfat, pe masa ta vor poposi tot felul de brinzeturi de duzina, complet lipsite de orice gust. Nici nu ma mir ca ideea nu te incinta prea tare.

De ce zici ca faci asta? Ca sa consumi mai putine calorii si sa te pazesti de boli de inima? Hai sa analizam putin situatia… Combinatia de proteine cu grasime din brinza grasa e foarte satioasa. In consecinta, dupa ce vei consuma o portie decenta, te vei simti plin mai multe ore la rind. Ba mai mult, citeva studii arata ca dupa o masa bogata in brinzeturi, cantitatile de alimente ingerate la mesele urmatoare sint considerabil mai mici.

Sfatul nostru e sa consumi brinza grasa, mai ales daca vrei sa slabesti. Important e insa s-o faci inteligent. Iar daca te temi de colesterol, te poti linisti cu ajutorul informatiei urmatoare: cercetatorii danezi au descoperit ca dupa ce, timp de 3 saptamini, au consumat zilnic 10 portii a 30 g brinza grasa, subiectii studiului nu au inregistrat nici o modificare a colesterolului rau (LDL). Ceea ce nu inseamna ca e bine sa te hranesti doar cu brinza grasa, ideea e sa nu te feresti de ea.

Brinza grasa poate fi o gustare sanatoasa, dar si o modalitate eficienta de a da un gust genial unei mincari fade. Brinza e noul vin. Exista mii de arome, texturi si buchete diferite. Asa ca ignora rafturile de brinza dieteticasi indreapta-te spre galantarul cu delicatese. Foloseste ghidul nostru pentru a afla care sint cele mai savuroase brinzeturi pe care acum NU le maninci, desi ar trebui.

Pentru tartine

ROBIOLA

Renunta la brinza topita, Robiola poate face fericita orice felie de toast. Acest tip de brinza italieneasca e moale precum Brie si la fel de gustoasa precum untul. Intinde-o pe un biscuit integral sau pe o felie de bagheta si serveste-o cu boabe de strugure ori cu o felie de pepene verde. O alta idee geniala pentru tartine este Brillat Savarin, care e atit de cremoasa, incit e considerata omoloaga inghetatei printre brinzeturi.



1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here