Cârnaţi, ouă și legume cu usturoi

0
722

Foto: Ted Cavanaugh. Adaptare de Oana Popa.  

Combustibilul pentru mușchi nu e mereu o pudră. Acest hibrid de mic-dejun și cină combină proteinele din carnea slabă cu nutrimentele din frunzele de rapiţă și spanac. Lovitura de graţie: un ou fiert moale, spart deasupra acestui festin.

Ingrediente

1 ou

1 lingură de ulei de măsline

1 cățel mic de usturoi, zdrobit

¼ ceapă mică, tocată

114 g cârnați italieni proaspeți, de pui, feliați

1 cană frunze de rapiță, tocate

1 cană spanac baby

1. Umple cu apă o oală mică și adu-o la fierbere. Apoi, la foc mediu, adaugă cu grijă oul în apa clocotită. Lasă-l să fiarbă, întorcându-l ușor cu o lingură, din când în când, 8 minute. Cu o lingură-strecurătoare, scoate oul și transferă-l într-un castron, să se răcească.

2. Într-o tigaie mare, încinsă la foc mediu, adaugă uleiul, usturoiul și ceapa. Călește-le până când ceapa devine transparentă, aproximativ 3-5 minute. Adaugă cârnatul feliat și prăjește-l până devine închis la culoare, încă 7-10 minute. Adaugă legumele și acoperă tigaia. Lasă‑le pe foc, amestecând ocazional, până când acestea se înmoaie, circa 3-5 minute.

3. Pune totul pe farfurie. Adaugă oul decojit, pune sare și piper și înfulecă. Porţii: una. 344 calorii, 31 g proteine, 8 g carbohidraţi (din care 4 g fibre), 20 g grăsimi.

Cum prepari un ou poșat

Preferi ouăle poșate, nu pe cele fierte moi? Sparge oul într-o cană, apoi varsă-l cu grijă într-o oală mică, în apă clocotind. Lasă-l să fiarbă, amestecând ușor în apă, până când albușul se întărește, circa 3-4 min. Scoate-l cu o lingură-strecurătoare, lasă-l să se scurgă și îl poţi folosi ca topping pentru diverse feluri de mâncare.

Articol preluat din ediția de iunie 2017.



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here