Burgeri asiatici din porc

20 iunie 2013

Adauga un gust dulce-acrisor sendvisului preferat, facut pe gratar

Adauga un gust dulce-acrisor sendvisului preferat, facut pe gratar

INGREDIENTE
• Jumatate de castravete lung, fara seminte, feliat subtire
• Jumatate de ceasca de otet din vin de orez
• Sare pentru gust (pentru castravete) plus inca o lingurita
• 450 de grame de carne de porc tocata
• Doi catei de usturoi zdrobiti
• O lingura de ghimbir maruntit
• Doua radacini de praz, feliate subtire
• Doua linguri de maioneza
• O lingura de sos sriracha
• Patru chifle cu seminte de susan, usor rumenite
• Patru linguri de sos hoisin


MOD DE PREPARARE
MINUTELE / 0-3
Preincalzeste la foc potrivit un gratar ori o tigaie cu gratar. Pune intr-un bol, deoparte, feliile de castravete, otetul si putina sare.

MINUTELE / 4-9
Intr-un bol mai adanc, amesteca usturoiul, carnea de porc, ghimbirul, prazul si o lingurita de sare. Modeleaza patru turtite aproximativ egale. Infige usor degetul mare in centrul fiecarei turte ca sa formezi o adancitura mica.

MINUTELE / 10-22
Frige carnea pana cand e bine rumenita si tare la atingere, circa cinci minute pe fiecare parte. Amesteca maioneza si sosul sriracha, apoi unge jumatatile de jos ale chiflelor cu pasta formata. Pe jumatatile de sus pune sos hoisin. Asaza un strat de castraveti pe fiecare bucata de carne. Vei obtine patru portii.

O PORTIE ARE: 500 de calorii, 24 de grame de proteine, 34 de grame de carbohidrati, (2 grame de fibre), 29 de grame de grasimi, 1.050 miligrame de sodiu


!
Aroma intensa: Daca nu-ti place sosul hoisin, poti intensifica aromele din carne si cu alt condiment asiatic. Incearca teryiaki, tonkatsu (un sos japonez asemanator cu Worcestershire), sos de arahide thailandez sau sos de chili cu usturoi.

 



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!