Burger din chiftea umpluta cu branza

0
147

Acest sandvis satios si aromat iti va „gadila“ papilele gustative


INGREDIENTE

O lingurita de unt nesarat
O ceapa galbena mare, tocata
Un catel de usturoi strivit
Jumatate de ceasca de ketchup
Un sfert de ceasca de supa de pui, saraca in sodiu
O lingura de sos Worcestershire
O lingurita de cimbru macinat
Jumatate de kilogram de curcan
Un ou
Jumatate de ceasca de crutoane
O ceasca de branza Gouda afumata, data prin razatoare
Patru chifle cu cartofi, prajite


MINUTELE 0-15
Caleste mixtura cu ceapa
Topeste untul la foc mediu, intr-o tigaie adanca. Adauga ceapa si usturoiul si caleste ingredientele pana cand ceapa se inmoaie si devine transparenta, circa cinci minute. Completeaza cu ketchupul, supa de pui, sosul Worcestershire si cimbrul. Fierbe totul la foc mic, pana cand lichidul a scazut suficient cat sa se prinda usor de ceapa. Procesul dureaza in jur de zece minute.

MINUTELE 16-24
Fa chiftelele
Preincalzeste la foc mediu un gratar sau o tigaie grill. Combina intr-un bol carnea de curcan, oul, crutoanele si jumatate din mixtura cu ceapa. Amesteca bine ingredientele. Modeleaza patru chiftele, facand cate o scobitura mare in centrul fiecareia. Umple gaurile cu branza Gouda rasa, apoi asaza cu atentie carnea tocata peste branza si remodeleaza chiftelele.

MINUTELE 25-35
Frige burgerii
Prajeste chiftelele pana cand au un aspect usor carbonizat si sunt bine facute in interior, circa cinci minute pe fiecare parte. Asaza-le pe chifle si pune deasupra restul din mixtura cu ceapa.
Vei obtine patru portii.

O PORTIE ARE: 515 calorii, 37 grame de proteine, 43 grame de carbohidrati (4 grame de fibre), 23 grame de grasimi, 710 miligrame de sodiu 

 

 

! Branza Gouda afumata face un mix excelent cu bucati de curcan – o carne cu o aroma aparte.


Plantele aromatice
Proaspete sau uscate? Paul Kahan, chef administrativ la restaurantul Blackbird din Chicago, iti spune care este diferenta.
Plantele aromatice proaspete au o culoare mai vie si sunt mai delicate decat cele uscate, asa ca adauga-le intotdeauna spre final. Intrucat cele uscate au o aroma puternica, care creste in intensitate la temperaturi mari, pune-le mai devreme. Nu mai ai plante proaspete? Retine ca mai putin de o lingurita din cele uscate echivaleaza cu fiecare lingurita de plante proaspete.

 

Adaptare de Irina Mereacre • Foto: Lisa Shin (burgerul); Shutterstock (planta)
 



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here