Asta e mancare?

0
313

ACUZATIA: Inlocuitorii zaharului iti vor afecta apetitul
VERDICTUL: Adevarat
Inlocuitorii zaharului te ajuta sa dai jos kilogramele nedorite, dar ar putea sa-ți afecteze apetitul. Recunoasterea unui gust dulce inseamna ca, in curand, caloriile vor stimula metabolismul.
Aceasta asociere e atat de sigura, incat doar la vazul unui desert poți sa salivezi, pregatindu-te pentru digestie. Insa pe masura ce indulcitorii artificiali au intrat in dietele noastre, aceasta asociere nu mai este la fel de puternica.
Intr-un studiu recent, s-a descoperit ca atunci cand persoanele care au folosit in mod frecvent indulcitori artificiali au consumat din nou zahar, au inregistrat o activitate redusa la nivelul amigdalei – parte din creier care semnaleaza recompensa adusa de mancare. Daca obisnuiesti creierul cu prea mult dulce, nu te mai poti baza pe gust ca sa te ghideze cat sa mananci. Asadar, risti sa mananci prea mult.
MISCAREA SALVATOARE In caz ca bei mai mult de o bautura carbogazoasa dietetica pe zi, consuma mai bine apa plata sau bauturi care contin o cantitate minima de indulcitori naturali.

ACUZATIA: Guvernul SUA nu interzice folosirea tuturor aditivilor
VERDICTUL: Vinovat!
Desi siguranța unor substanțe e pusa sub semnul intrebarii de agențiile guvernamentale nord-americane, ele pot sa ajunga pe rafturile din supermarketuri. Un exemplu este hidroxianisolul butilat, sau HAB, un aditiv care previne rancezirea alimentelor uleioase. Programul Național Toxicologic al SUA spune ca HAB este „cel mai probabil un carcinogen uman“, insa FDA sustine ca e OK sa-l folosim in cantitati mici.
Unii aditivi interzisi in alte țari sunt acceptati in produsele din SUA. Cum ar fi bromura de potasiu – un aditiv folosit de brutarii pentru a produce aluatul de paine. Atat Uniunea Europeana, cat și Brazilia au interzis folosirea acestuia in faina. De asemenea, UE interzice producatorilor sa decoloreze faina cu peroxid de benzoil, despre care cercetarile au aratat ca ar afecta starea ficatului in cazul șoarecilor de laborator.
MISCAREA SALVATOARE Asigura-te ca produsele ule-ioase pe care le cumperi – cum ar fi dulciurile și gustarile sarate – nu conțin HAB pe lista de ingrediente.


1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here