Ardei umpluti – un barbat si-o microunda

0
138

Daca la un gratar te pricepi cat de cat, sigur mancarea gatita iti pare o misiune imposibila. Afla cat de usor este sa gatesti cu adevarat!

Ingrediente:

  • 6 ardei grasi
  • o casoleta de carne tocata de vita (400 g)
  • o punga de orez (500 g) – pregatit conform instructiunilor de pe ambalaj
  • o conserva cu rosii decojite
  • o ceapa tocata marunt,
  • 2 catei de usturoi,
  • bulion,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taie “capacele” ardeilor si curata-i de seminte. Pune ardeii intr-un vas iena, adauga 3 linguri de apa, acopera-i cu folie de plastic si gateste-i la microunde intre 3 si 5 minute. Scurge apa ramasa in vas si treci la aragaz. Intr-o tigaie, caleste ardeiul recuperat de la capacele, ceapa si usturoiul, in 3-4 linguri de ulei de masline. Adauga carnea tocata si amesteca incontinuu, pina cind se prajeste. Incorporeaza orezul in aceasta compozitie si mai lasa pe foc inca 2-3 minute – evident, amestecind in continuare, pentru a nu se lipi de tigaie.

Adauga rosiile taiate cubulete, 4 linguri de apa, apoi pune totul la microunde, timp de 10-15 minute – vasul trebuie sa fie acoperit cu folie de plastic. Umple ardeii, asaza-i in vasul iena, toarna bulionul pe deasupra si introdu-i la microunde inca 3 minute.

Per portie: 292 calorii, 17 g proteine, 39 g carbohidrati, 7 g grasimi (2 g saturate), 5 g fibre.



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here