Alcoolul, intre mit si realitate

1
430

Realitati treze si fictiuni ceva mai ametite, combinate in portii usor de digerat.

Cui pe cui se scoate

Realitate

Daca ai o migrena ucigatoare, un nou pahar de alcool chiar te poate ajuta. Din pacate, aceasta este doar o solutie temporara, pentru ca in curind migrena se va intoarce, cu forte proaspete. Atunci cind bei, ficatul reuseste sa elimine alcoolul din organism, dar nu si toxinele, care iti dau dureri de cap, ameteala si greata. Berea sau vodca de dimineata vor reduce aceste simptome cita vreme ficatul filtreaza noul val de alcool.

Migrena ta va lua o mica pauza, dar va reveni imediat ce toxinele din corp isi fac simtita prezenta (mai ales ca acum sint ceva mai multe decit azi-noapte).

Barbatii pot bea mai mult decit femeile

Realitate

Normal ca asa este. Chiar daca podeaua pare prinsa de cutremur, peretii se invirt ca la carusel, iar patul e atit de departe, incit mocheta din hol se transforma dintr-odata intr-un loc numai bun de dormit. Da, barbatii rezista mai bine la bautura decit femeile. si asta in primul rind deoarece corpul barbatesc este mai musculos decit cel “de dama”.

Dupa ce alcoolul este ingerat, el va fi transportat imediat de singe in tot organismul si distribuit in tesuturi. La rindul lor, tesuturile care sint mai bogate in apa (adica muschii) absorb mai mult alcool decit cele bogate in grasimi. Femeile au in general mai putina masa musculara, corpul lor fiind mai bogat in grasimi (nu-i spune asta iubitei tale, se va urca pe pereti) – cu alte cuvinte, mai putina apa in care alcoolul sa se dilueze. in plus, femeile au mai putine enzime dehidrogenate, care ajuta la eliminarea alcoolului din organism. Adica cele 5 beri ramin in organismul ei mult mai mult decit intr-al tau.

Alcoolul folosit la gatit nu se regaseste in mincare

Realitate

Etanolul (adica alcoolul) fierbe la 780C, cu alte cuvinte se evapora de tot in timp ce mincarea se perpeleste la cuptor sau pe aragaz, lasind in urma doar aroma fantastica. Asa ca iti poti rasfata in continuare copiii cu fructele tale de mare in sos de vin, cu conditia sa nu-ti lasi nevasta sa dea tircoale sticlei in timp ce tu prepari cina.

Daca bei pe stomacul gol te imbeti mai repede

Realitate

Un stomac plin de bautura te va afecta mult mai rapid decit daca te apuci sa bei pe un stomac plin de mincare. O masa sanatoasa inainte intirzie golirea stomacului, reducind astfel cantitatea de alcool care ajunge in intestinul tau subtire. Iar asta e de bine, spun specialistii, pentru ca imediat ce alcoolul patrunde acolo, incepe haosul. Acest organ este foarte bine vascularizat, trimitind moleculele ametitoare in tot corpul, de la creier la vezica si la toate organele dintre ele.

1
2
SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here