8 lucruri care îți vor face viața mai delicioasă

1
1258

Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Claire Benoist.

1/ Fulgi de ovăz mărunțiți Ăștia nu sunt fulgii de ovăz mâncați de bunicul tău. Doar dacă nu cumva e un scoțian corpolent la 102 ani care încă poate să te bată. Fulgii de ovăz clasici nu sunt în aceeași clasă de alimente cu fulgii de ovăz mărunțiți. Eu îi consum uneori la cină alături de carnea de miel și un pahar de whiskey. Altfel, mai bine fă un terci de ovăz.

2/ Rețetele culinare ale familiei tale Avem generații întregi de istoric familial ascuns în caiete vechi, cutii și sertare de bucătărie. Găsește rețetele și gătește din ele. Îi vei regăsi astfel pe toți acei unchi și mătuși, părinți, bunici și străbunici pe care i-ai pierdut.

3/ Pantofi decenți Vei cheltui sute de lei pe ei? Cel puțin câteva! Va trebui să-i lustruiești și să le pui tălpi noi? Cu siguranță. Vei fi îngropat cu ei în picioare? Cel mai probabil. Sunt ei primul lucru la care se uită o femeie? Cui naiba îi pasă? Fac asta pentru mine.

4/ O pălărie bună Se spune că bărbații americani au renunțat la purtatul pălăriilor când John F. Kennedy a mers cu capul descoperit la ceremonia de învestire în funcția de președinte. Dar a sosit timpul să punem pălăriile fedora, trilby și homburg înapoi la locul lor: pe capetele noastre. Ai nevoie de un motiv? Humphrey Bogart. Un alt motiv? Cancerul de piele.

5/ Discuri de vinil Așa cum ar trebui să fie ascultată muzica, preferabil printr-un amplificator. Îți amintești de înscrisurile de pe ambalajul discului? Le e dor de tine.

6/ Viteză M/h, km/h, noduri și Mach. Nimic nu hrănește spiritul unui bărbat precum deplasarea foarte rapidă. Ea elimină artificiile și amănuntele și focalizează mintea asupra unui singur obiectiv de voință. Implică vreun risc? Da. Tocmai de aceea vei lua orice măsură de precauție pentru tine și bicicletă, mașină, barcă, avion, skateboard, schiuri, patine cu rotile, jetpack, chiar și pentru picioarele tale.

7/ Cărți antrenante Îmi place Internetul la fel de mult cât îi place și tipului de lângă mine, dar mă prostește. Da, mă ține informat și „ocupat“, dar puterea mea de concentrare e… ce spuneam? Ia în mână o carte cu adevărat folositoare și găsește-ți timp să o citești.

8/ Sardine Consum zilnic o conservă din acești pești mici și mă simt foarte bine. Coincidență? Nu prea cred.

Alton Brown prezintă  Cutthroat Kitchen pe Food Network; altonbrowntour.com 

Ce naiba e aia?

Autotestul de numărare a alunițelor 

Acea aluniță nevinovată de pe brațul tău – are  prieteni? Iată un exercițiu de matematică ce te poate ajuta să-ți evaluezi riscul de melanom, cel mai grav tip de cancer de piele. Cercetătorii britanici au descoperit că, atunci când o femeie are mai mult de 11 alunițe pe brațul drept, e o vrăjitoare. Nu, am glumit – realitatea e că șansele ei de a avea mai mult de 100 de alunițe pe întregul corp sunt de nouă ori mai mari decât ale unei femei cu mai puține alunițe pe brațul drept. Iar un număr total de alunițe de 100-120 îi crește riscul de apariție a melanomului de șapte ori decât în cazul unei persoane cu mai puțin de 15, arată cercetarea. Ai înțeles? Calculele matematice nu sunt la fel de exacte în cazul bărbaților, dar iată esențialul: cu cât ai mai multe alunițe pe braț, cu atât ai mai multe pe întregul corp. Autorul studiului, dr. Simone Ribero, îți recomandă o vizită la dermatolog dacă ai mai mult de zece alunițe pe un singur braț. —Katherine Dempsey

Articol preluat din ediția de aprilie 2016.

SHARE

1 COMMENT

  1. articolul de mai sus este în locul articoului ”Cum scapi de pofte în 3 min”, oare este un test de atentie….?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here