5 surse de fibre pe care ar trebui să începi să le mănânci

0
2333
E un fapt că cei mai mulți bărbați nu includ suficient de multe fibre în dietele lor. Asta ne motivează să încercăm să facem o schimbare.
E un fapt că cei mai mulți bărbați nu includ suficient de multe fibre în dietele lor. Asta ne motivează să încercăm să facem o schimbare.

Atunci când te gândești la ce ar trebui să mănânci ca să ajungi să ai corpul perfect pentru expus pe plajă sau să fii bine sănătos și în formă maximă, fibrele nu sunt de obicei primul lucru care îți trece prin minte. Mai degrabă ai fi tentat să iei în considerare consumul mai multor proteine sau reducerea cantității de zahăr din dietă. Dar asta ar trebui să se schimbe pentru că e destul de probabil că nici tu nu consumi suficient de multe fibre. Studiile arată că, în Statele Unite cel puțin, doar 4% din bărbați și 13% din femei consumă atât cât ar fi nevoie.

Ce înseamnă asta? Cantitatea zilnică recomandată este de între 30 și 42 grame de fibre pe zi, în funcție de vârstă și nivelul de activitate fizică. Consumul a mai puțin de atât crește probabilitatea unor probleme de sănătate cum ar fi bolile cardiace, obezitatea sau cancerul de colon.

Ai vrea să mănânci mai multe fibre dar ești sătul de broccoli și cereale pe bază de tărâțe? Îți dăm noi 5 idei despre care e posibil să nu fi știut.

  1. Migdalele

 

Din categoria nucilor și alunelor, migdalele sunt una din principalele surse de fibre. Într-o 100 de grame de migdale se găsesc aproximativ 12g de fibre. În combinație cu un fruct, pot fi o gustare excelentă și plină de nutrienții de care ai nevoie.

 

2. Fasolea

Fasolea e unul din alimentele cele mai bogate în nutrienți. În plus, e și destul de ieftină și versatilă, deci o poți prepara într-o mulțime de feluri. Iar 100 de grame de fasole neagră conțin 16g de fibre, adică aproximativ jumătate din cantitatea recomandată consumului zilnic. Așa că ar fi foarte bine să le ai în vedere când pregătești următoarea garnitură.

 

 

3. Zmeura

Fructele sunt în general o sursă bună de fibre dar unele dintre ele sunt de-a dreptul excelente din punctul acesta de vedere. Să luăm de exemplu zmeura. Cu 7 grame de fibre la 100g, zmeura nu e doar săracă în calorii ci totodată bogată în nutrienți. Adaugă deci zmeură la smoothie-uri, iaurt, cereale sau brânză de vaci (sau, de ce nu, alături de migdalele pe care ți le recomandam mai sus).

4. Semințele de in

După o creștere spectaculoasă în popularitate acum vreo zece ani, semințele de in au recăzut în uitare. Iar asta nu e deloc bine, dat fiind că semințele astea sunt pline de acizi grași omega 3, proteine și, desigur, fibre. Toate aceste calități le fac ingredientul perfect pe care îl poți adăuga cerealelor de dimineață (bonus de fibre), iaurtului sau brânzei de vaci. Cea mai bună modalitate de consum este în formă măcinată.

 

 

 

 

5. Tărâțe de ovăz

Tărâțele de ovăz sunt o alternativă binevenită la tradiționalii fulgi de ovăz. Ele au o consistență mai cremoasă și conțin nici mai mult nici mai puțin decât 15g de fibre la 100g! Te poți gândi la fibrele din ovăz ca la un burete care ajută reducerea nivelului de lipide din sânge. În plus, datorită conținutului ridicat de fibre, tărâțele te țin sătul mult timp.

 

SOURCEMen's Health
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here