5 mincaruri, o singura tigaie

24 octombrie 2007

Totul se invirte in jurul vaselor. Voi, tipii singuri, nu gatiti pentru ca va e teama de toate castroanele si ustensilele murdare care se fac vazute abia la finalul procesului de gatit.

1-452poza-interior.jpg

Totul se invirte in jurul vaselor. Voi, tipii singuri, nu gatiti pentru ca va e teama de toate castroanele si ustensilele murdare care se fac vazute abia la finalul procesului de gatit.

Faceti alergie de la detergent si, in plus, daca sint atit de multe vase in chiuveta, unde mai aruncati capacele sticlelor de bere? Nu-i asa ca ar fi perfect daca ati putea gati o cina pentru doi folosind un singur instrument, si anume o tigaie? Ma rog, si o lingura, dar numai daca ai chef si de sos. Acolo prepari mincarea, tot de acolo o maninci, iar la sfirsit nu ai decit un singur lucru de spalat. Men\’s Health a luat la intrebari citiva nutritionisti celebri, care, dupa ce s-au oprit din ris, au pus pe hirtie 5 retete usor de realizat, sanatoase si mai ales gustoase.

Asa ca trage tigaia mai aproape, a venit vremea mesei! Incalzeste uleiul de alune intr-o tigaie non-adeziva, la foc mediu. Adauga ceapa verde, telina si ardeiul si lasa totul pe foc timp de 5 minute sau pina se inmoaie ceapa. Apoi amesteca si orezul, sunca, sosul de soia, praful de curry si piperul negru. Lasa pe foc inca 4 minute, amestecind incontinuu. Apoi impinge totul catre marginea tigaii. Pune oul in mijloc si lasa-l doua minute sa se prajeasca. Cu ajutorul unei spatule, amesteca oul cu restul continutului.
Gata. (601 calorii, 13,9 g grasimi, 21% calorii din grasime)

Pui grecesc cu orz

Gata in 25 de minute

  • 1/2 cana ceapa tocata
  • 1 cana supa de pui degresata
  • 1/2 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat in jumatate
  • 1 cana rosii decojite, tocate
  • 1/2 cana feta, maruntita
  • 2 cani orz fiert

Intr-o tigaie de teton la foc mediu combina ceapa, 1/8 cana supa de pui si uleiul de masline. Lasa pe foc timp de 5 minute, amestecind incontinuu. Adauga oregano si puiul. Prajeste puiul pret de 3 minute, timp in care il intorci o singura data. Adauga si rosiile (cu tot cu sucul propriu) si restul de supa de pui. Pune un capac peste tigaie si lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere, moment in care reduci focul si lasi totul sa scada timp de 10 minute, pina cind carnea isi pierde culoarea roz din mijloc.

Muta puiul pe o farfurie acoperita, ca sa nu se raceasca. Adu din nou lichidul ramas in tigaie la punctul de fierbere si tine-l acolo cam 5 minute, pina se ingroasa. Adauga brinza feta si orzul si amesteca din nou pina se topeste brinza. Adauga si puiul.
Pofta mare! (782 calorii, 18,2 g grasimi, 21% calorii din grasime)

Te intrebai care este meniul ideal? Cumpara MH de septembrie.



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți