10 locuri unde se ascunde zahărul

0
1552

De Paul Kita. Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Guliver/GettyImages

Mic-dejun

Începe ziua sigur

Un pachet de cereale Quaker -Protein Instant Oatmeal Banana Nut furnizează 10 grame de proteine și 12 grame de zahăr. O jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz conține cinci grame de proteine și un gram de zahăr. Cumpără-i. Gătește-i. Consumă-i cu banane, fructe de pădure și stafide.

Bea lapte adevărat

Laptele de vacă are opt grame de proteine și 12 grame de zahăr per pahar. Dar zahărul natural din -lapte (lactoza) e absorbit mult mai lent decât zaharurile adăugate. -Laptele de migdale îndulcit conține șapte grame de zahăr, nu are lactoză și are un gram de proteine.

Evită pompa pentru sirop

Când comanzi o cafea cu gheață de mărime medie de la Starbucks (Ice Coffee Grande), va conține un sirop provenit dintr-o pompă -dozatoare. Asta te va costa 20 de grame de zahăr. Comandă o cafea neagră, cu gheață. Fără zahăr! Specifică-i angajatului că nu vrei nimic dulce în licoare.

 

Prânz

Verifică eticheta de la mezeluri

O felie de șuncă ambalată ­poate ­con­ține două grame de zahăr. Dar nu pui într-un sandviș o singură felie. Și când încarci pâinea cu cinci felii, vei avea zece grame de zahăr din câteva înghițituri. Șunca de pui Sissi conține în jur de 0,1 grame de zahăr per felie.

Ai grijă la dressinguri

Sosul de salată Cezar de la Univer conține șase grame de zahăr per jumătate de ceașcă. Încearcă sortimentul fără zahăr de la Walden Farms sau fă-l acasă. Amestecă două părți de ulei de măsline la o parte de oțet balsamic, plus sare și piper.

Înlocuiește fasolea

O ceașcă de fasole albă în sos de roșii de la Heinz (Baked Beans) are 3,7 grame de fibre și 4,7 grame de proteine, însă și 4,7 grame de zaharuri. Conserva de fasole albă Cannelini de la Maxim’s nu are zahăr.

 

Gustare

Mai ușor cu batoanele energizante

Un baton proteic Pulse de la ­Myprotein ascunde 15 grame de zahăr, iar pe lista de ingrediente apar trei tipuri diferite de zaharuri. Este ideal dacă te antrenezi pentru un maraton. Altfel, mănâncă o mână de nuci.

Verifică fructele

O ceașcă de merișoare confiate cu zahăr din trestie de la Fruit Orchard conține 88,5 grame de zahăr, de trei ori doza recomandată. Cumpără merișoare crude sau uscate, deoarece fructele confiate sunt fierte, în general, în mult sirop de zahăr.

 

Cină

Renunță la sos

Puiul cu ananas și sos dulce de chili de la Panda Express conține 380 de calorii și 27 de grame de zahăr per 170 de grame. Mâncărurile chinezești care combină proteine și legume au sosuri cu mai puțin zahăr. Puiul cu ciuperci de la Panda Express are 170 de calorii și patru grame de zahăr.

Caută variante light

O pizza cu salam Guseppe de la Dr. Oetker, congelată, are 984 de calorii și 12,5 grame de zahăr. Pizza cu salam, fără gluten, de la Schar, care are 777 de calorii, dar doar 6,6 grame de zahăr. Bonus: dacă mănânci o salată înainte, vei atenua efectele negative ale produselor dulci.

Articol preluat din ediția de noiembrie 2016.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here