Vesti bune pentru tipii obisnuiti

0
235

Ai pierdut vreodată lupta pentru inima unei domnișoare în favoarea unui tip absolut obișnuit și n-ai înțeles de ce? S-ar putea să arăți prea bine, spune un studiu făcut de Universitatea din Central Lancashirein, Marea Britanie. (Nu-i așa că iubești momentele alea cînd cercetătorii te fac să te simți bine?)

În acest studiu, femeile care au probleme cu încrederea în sine și nu se simt dezirabile sînt mai tentate să evite relațiile cu tipi atractivi (ca tine), care au cariere de succes, preferînd să aleagă niște bărbați obișnuiți.
“Mai dezirabili, bărbații cu standarde înalte vor fi, în general, mai susceptibili în a-și recompensa viața sentimentală cu alternative atractive. Femeile lipsite de încredere în sine sînt conștiente de asta și îi evită”, spune profesorul Simon Chu, coordonatorul studiului.

O parte a explicației merge pînă în epoca lui Caveman: a fi atractiv fizic indică o calitate ridicată a genelor, dar înseamnă, totdată, și că un bărbat aflat în această ipostază va fi mai puțin tentat să aibă grijă de urmași decît să fie mereu plecat la vînătoare de noi partenere sexuale, pentru a-și multiplica aceste gene, spune Chu. (Acum, nu încercăm să acredităm ideea că orice astfel de bărbat are acest comportament. Cercetătorii britanici spun doar că femeile sînt conștiente de acest instinct vechi de cînd lumea.)

Ce e de făcut?

Ca s-o faci să se încreadă în tine, evită acțiunile suspecte. Nu închide fereastra de Messenger cînd se apropie de tine; nu pleca să vorbești la telefon pe balcon cînd e și ea în cameră (și spune-i cine a sunat); invit-o și pe ea atunci cînd ieși la bere cu colegii de muncă, pentru a ști că nu-i ascunzi nimic.   
 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here