(P) Valeria Răcilă te invită pe 8 și 9 octombrie la Maratonul București!

0
1120
Bucharest Running Club

Bucharest RUNNING CLUB (BRC) organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Maratonul București și Semimaratonul București și Bucharest 10k&Family Run aliniază la start în Piața Constituției peste 30.000 de alergători din peste 60 de țări, devenind o carte de vizită pentru sportul de masă din România.

Valeria Răcilă van Groningen, inițiatoarea celui mai de anvergură fenomen sportiv de masă din România povestește cum a demarat ceea ce avea să devină Maratonul București: “Am început în 2008 cu 100 de participanți care au alergat la probele de maraton, ștafetă și cursa populară. Evenimentele noastre s-au bucurat de o apreciere constantă, reușind să aliniem astăzi la start peste 13.000 de participanți.”

“Planurile de viitor pentru evenimentele marca Bucharest RUNNING CLUB implică promovarea atât în țară cât și la nivel internațional, precum și o bună relație cu partenerii instituționali în vederea acordării sprijinului unor trasee prin centrul și prin zonele cele mai emblematice ale Bucureștiului pentru că sunt un prilej de mândrie. Sperăm ca anul viitor, la a zecea ediție a Maratonului București, să avem un parcurs mai lung, de 40 de kilometri, până la Arcul de Triumf, să obținem distincția bronze label.

Bucharest Running Club

Vino și tu la maratonul București, alături de peste 14.000 de alergători din 60 de țări! Te poți înscrie pe www.bucuresti-maraton.ro până pe 25 septembrie la una dintre cursele: maraton (42 km), semimaraton (21 km), Maraton Stafeta (4×10 km), Cursa Populară și Cursa Adolescenților de 3,6 km.

Sâmbătă 8 octombrie copiii între 5-12 ani vor lua startul grupați pe categorii de vârstă, iar părinții, cu copii mai mici de 4 ani, pot alerga împingând cărucioarele la Jogging în scutece.

Pe traseul Maratonului București, vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și divertisment, peste 20.000 de suporteri vor încuraja alergătorii alături de trupe, cântăreți, dansatori, toboșari. Peste 1.000 de oameni – organizatori, voluntari, forțe de ordine se vor asigura că duminică 9 octombrie, capitala se transformă într-un oraș al bucuriei, sportului și distracției.

Bucharest RUNNING CLUB a pus Bucureștiul pe harta capitalelor lumii care găzduiesc astfel de evenimente – sărbători ale orașelor. În ultimii 9 ani BRC a pus bazele și a dezvoltat turismul sportiv – cu ocazia Bucharest RUNNING CLUB Premier Events capitala fiind vizitată de peste 3.500 de străini, unii dintre aceștia venind pentru prima oară în România.

Bucharest Running Club Premier Events adună cei mai multi bani într-o singura zi pentru cele mai multe cauze. Participanții aleargă și donează pentru una dintre cele 30 cauze susținute din domenii diverse: sănătate, caritate, social, educație, ecologie, dezvoltare durabilă.

Oana Năstase, Director Bucharest RUNNING CLUB, despre cum a reușit să aducă la linia de start campioni mondiali, alergători de toate vârstele și bebeluși ce aveau să concureze de-a bușilea:

“Încă din 2008-2009, de la primele ediții, ne-am propus să dezvoltăm alergarea de masă și sportul în aer liber, demarând competiții internaționale pe distanțele clasice ale atletismului stradal. Ca orice organizație care se dezvoltă sănătos, Bucharest RUNNING CLUB a crescut organic astfel că Maratonul București demara în 2008 și au fost necesari încă 4 ani pentru ca atât noi cât și autoritățile și companiile partenere și piața în general să fie pregătite pentru alte competiții internaționale de masă,în speță Semimaratonul București și Bucharest 10k& Family Run.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here