Un bazar al simțurilor

0
223

Printr-o atmosferă ce pare desprinsă din palatele poveştilor turceşti, restaurantele Divan (cel nou din Calea Floreasca nr. 111-113 și cel cu vechime din Strada Franceză nr. 46-48) îi invită pe oaspeţi să se lase purtaţi de aromele mirodeniilor într-o călătorie culinară în care vor descoperi cele mai savuroase amestecuri. Preparatele delicioase, reţetele autentice şi aromele ingredientelor aduse direct din Turcia transformă cele două restaurante în locuri de poveste.

Bucătarul Salih Kilic, venit din Sanliurfa, este cel care a creat meniul restaurantelor şi ale cărui preparate, realizate fără compromisuri de la reţetele originale, păstrează aroma autentică a mâncării tradiţionale greu de găsit, chiar şi în Turcia. Preparatele gătite pe care Salih le aduce pe mesele clienţilor, udate cu ulei de măsline şi desăvârşite de mirodenii speciale, îi transpun pe cei care le încearcă în lumea turcească plină de culoare, arome şi amestecuri care de care mai savuroase.

La baza aromei inconfundabile a preparatelor de care oaspeţii se pot bucura la Divan stau reţetele tradiţonale şi ingredientele aduse direct din Turcia. Aroma sucului de rodii, a mentei, năutului, kaymak-ului şi a celorlalte ingrediente ce compun mâncarea din meniul Divan nu ar fi putut fi niciodată replicată, astfel că pentru acestea au fost aleşi cei mai buni producători din Urfa, Gaziantep, Mersin şi Kahramanmaras.

divan_4

divan_3

divan_2

divan_1

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here