The Manhattan Transfer în concert la București!

0
211

Multimplu laureată a premiilor Grammy și totodată una dintre cele mai longevive prezențe pe scena jazz-ului internațional, The Manhattan Transfer se va afla toamna aceasta pentru prima dată în România, pentru un concert de fusion vocal jazz autentic! Organizat de Emagic, spectacolul va avea loc pe data de 11 noiembrie, la Sala Palatului din București.

Tim Hauser, Erin Dickins, Marty Nelson, Gene Pistilli și Pat Rosalia sunt cei care au pus bazele grupului The Manhattan Transfer la începutul anilor `70, în New York, Tim Houser fiind singurul membru prezent și astăzi în componența trupei care a suferit mai multe schimbări de-a lungul timpului. Au început să cînte prin numeroase cluburi, săli de spectacole și cabaret, devenind în foarte scurt timp una dintre principalele atracții de muzica live ale New York-ului. A urmat debutul discografic cu un album onomim care avea să le aducă membrilor trupei chiar mai mult succes decît s-ar fi așteptat. După mai multe apariții în emisiuni tv de varietăți și divertisment, The Manhattan Transfer a fost invitată să devină gazda propriulul show de televiziune, ce urma să fie difuzat săptămînal pe CBS. Curand, și Europa avea să fie cucerită de farmecul grupului american, următoarele două albume, Coming Out and Pastiche, aducîndu-le și primele poziții de top în clasamentele europene, Chanson D’amour fiind una dintre cele mai ascultate piese la radiourile din Marea Britanie și Franța.
În 1978 a avut loc ultima schimbare în componența trupei, Tim Houser continuînd să scrie povestea The Manhatten Transfer alături de Janis Siegel, Cheryl Bentyne și Alan Paul.

Peste 25 de albume și nu mai puțin de 12 premii Grammy sunt doar două dintre reperele unei cariere impresionante pe care The Manhattan Transfer a construit-o în aproape patru decenii de muzică. Devenit unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale genului, The Manhattan Transfer a reușit să-și construiască în timp un renume care pe scena jazz-ului a reprezentat întotdeauna garanția unui spectacol fascinant, fiecare reprezentație live fiind o veritiabilă demonstrație de virtuozitate muzicală. Toamna aceasta, și publicul romîn va avea șansa să descopere live, magia unui show The Manhattan Transfer, pe 11 noiembrie, la Sala Palatului. Biletele pentru acest eveniment vor putea fi achiziționate începînd de miercuri, 9 martie, din rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, de pe www.myticket.ro sau din rețeaua www.biletoo.ro, la mai multe categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă: 85, 105, 135, 165 si 205 de lei.
 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here