Supercupa Romaniei la Oina – Cupa Regelui

0
204

Duminică, 12 mai 2013, incepand cu ora 9.30, pe stadionul Arcul de Triumf se va desfasura Supercupa României la Oină – Cupa Regelui

Federatia Romana de Oina se afla de curand sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I, Supercupa Romaniei la Oina fiind primul eveniment desfasurat sub aceste auspicii, totodata el fiind inclus si in calendarul evenimentelor care marcheaza ziua de 10 Mai – Ziua Regalitatii.

Startul oficial al competitiei va fi dat de Alteta Sa Regala Principele Nicolae, totodata Alteta Sa Regala urmand sa participe si la festivitatea de imanare a Cupei Regelui echipei castigatoare.

Supercupa Romaniei la Oina se afla la a saptea editie.
Sistemul de desfasurare va fi unul in turneu simplu: toate cele trei echipe vor juca intre ele, iar la final, echipa care acumuleaza cele mai multe puncte va fi declarata castigatoare. Evenimentul va fi insotit de comentarii in direct realizate cu sprijinul specialistilor in acest sport menite sa explice si sa familiarizeze publicul spectator cu regulile si modul de desfasurare a partidelor de oina. Tricourile de campion vor fi realizate de catre celebrul designer roman, Catalin Botezatu.

Oina este jocul sportiv national al romanilor, fiind mentionat in cronici si hrisoave de peste sase secole, bucurandu-se de-a lungul vremurilor de o larga popularitate. Cupa Regelui din acest an se inscrie in actiunile concentrate ale Federatiei Romane de Oina sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I ce au ca scop revigorarea acestui sport.

Intrarea pentru spectatori va fi libera.
 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here