Sporturile de iarnă sunt şi cu motor

0
269

Dacă spui snowmobile şi Predeal, te gândeşti la un centru de închirieri. De data asta e altfel! Clubul sportiv Dual Racing şi Primăria Predeal vor organiza, în weekend-ul 7-9 martie, Predeal Snowmobile 1 Winter Cup, o competiţie de snowmobile la care sunt aşteptaţi aproximativ 100 de rideri din mai multe ţări, grupaţi din motive de siguranţă în echipe de câte doi, la clasele Amatori sau Profesionişti.

Pentru a se aventura pe cărările munţilor Baiului, în cele două zile de concurs, piloţii snowmobilelor vor trebui mai întâi să treacă de Prologul de vineri seara, organizatorii pregătind un traseu asemănător celor de motocross, cu rampe şi taluzuri, chiar pe pârtia Clăbucet.
Câteva duzini de snowmobile sport, cu motoare de 1.000 cmc în doi timpi, vor răscoli zăpada, piloţii trăgând tare de gaz pentru că Prologul va stabili ordinea în care se pleacă a doua zi în munţi.

Traseul a fost verificat de către organizatori, care au găsit zăpadă viscolită pe creste, dar sigură pentru rideri, declarând condițiile ideale pentru o cursă de snowmobile. „Dacă vremea la munte nu va suferi o încălzire majoră şi vor mai exista ninsori, condiţiile vor fi întrunite pentru ca între 7 și 9 martie să organizăm Predeal Snowmobile 1 Winter Cup. 50 de sportivi din România şi din străinătate sunt deja înscrişi şi ne aşteptăm ca în apropierea competiţiei să primim şi alte solicitări de înscriere, riderii fiind în expectativă“, spune Ciprian Popescu, preşedintele clubului Dual Racing, un club foarte activ vara pe motociclism off-road. Printre concurenţii înscrişi se află şi Romeo Duicu, râşnoveanul care în 2009 ajungea la finişul raliului Dakar, pe locul 62. 

snowmobile predeal 3

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here