Red Bull Romaniacs 2011 se prefigurează a fi un duel între Chris Birch și Graham Jarvis

0
211

Prologul este transmis live pe www.redbullromaniacs.com

 

 
Ediția cu numărul opt a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va debuta oficial sîmbătă, cînd la ora 8.30 am încep calificările pentru Prologul programat în centru Sibiului la ora 14.00. O mare parte din rideri au ajuns deja în România, iar punctul de maxim interes este duelul dintre Chris Birch (KTM – Noua Zeelandă) și Graham Jarvis (Husaberg – Marea Britanie)

Vineri, 15 iulie, este ziua rezervată verificărilor tehnice și administrative, iar după ora 17.00 antrenamentelor pentru Prolog. Graham Jarvis și Chris Birch au ajuns deja în România și cei doi promit un adevărat show atît la Prolog sîmbătă cît și în cele patru zile din munți. Chris Birch a cîștigat ediția din 2010 a Red Bull Romaniacs și s-a clasat pe podium la fiecare participare, în timp ce Graham Jarvis este cîștigătorul ediției din 2008, iar anul acesta a venit la Sibiu din postura de cîștigător al The Tough One și Hell’s Gate. Anul trecut Graham a terminat cel mai dificil raliu hard enduro din lume cu al doilea timp și a declarat că pe el l-ar avantaja mult dacă traseul ar fi îngreunat de ploaie.


Ce este Red Bull Romaniacs?

 

Istoria ultimului eveniment sportiv care vă poartă prin sălbăticia Europei începe cu mai mult de șapte ani în urmă, dar provocarea a fost lansată în 2004. Capul de afiș al primei ediții a RedBull Romaniacs a fost unul dintre cei mai buni motocicliști din lume – Cyril Despres. Organizatorul acestui eveniment este Martin Freinademetz, un om care și-a dedicat viața sporturilor extreme și care a încercat totul – de la competiții pe zăpadă, la Sahara, Atacama (cel mai arid deșert al lumii) și sălbăticia Munților Carpați.

Romaniacs este raliul hard-enduro care le oferă atît concurenților, cît și fanilor șansa de a descoperi frumusețea și sălbăticia Carpaților.

Datorită Prologului ce se desfășoară în centrul orașului, Red Bull Romaniacs este un eveniment extrem care e aproape de public. La șase dintre edițiile anterioare, bulevardul principal din Sibiu a fost considerat locația perfectă pentru Prolog. După o zi în oraș, piloții se vor duce în munți pentru partea cea mai dură, un traseu plin de bolovani, copaci, în care vor avea de înfruntat urcușuri și coborîșuri extrem de abrupte, traversări de rîuri etc.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here