Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

0
183

Asociația Bucharest Running Club a organizat weekendul trecut cea de-a patra ediție a Raifffeisen Bank  Bucharest International Marathon: Crosul Copiilor în ziua de sîmbată, 8 octombrie și cursele pentru adulți pe 9 octombrie.

 

În cadrul maratonului au participat alergători din 51 de țări: Romînia, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Belarus, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Japonia, Ungaria, Polonia, Austria, Croația, Franța, Grecia, Brazilia, Cehia, Luxembourg, Slovenia, Mexic, Rusia, Bulgaria, Estonia, Argentina, Australia, Olanda, Belgia, Elveția, Turcia, Portugalia, Bahrain, Slovacia, Malta, Canada, Ukraina.

 

Învingătorul Maratonului de 42,195 km a fost etiopianul Tekla Metafeira, cronometrat cu 2 h 17 min 21 sec., urmat de kenyenii Korir Kimutai Willy pe locul doi, cu în 2 h 17 min 44 sec, și pe locul  trei, Kipkurui Kipsang Henry, la cîteva zecimi de secundă de locul 2. Romînul Surlea Gheorghe Constantin a ieșit pe locul 5 cu 2 h 26 min 33 sec.

 

La proba maraton femei, Kovaleva Marina (Rusia) a cîștigat primul loc, terminînd cursa în 2 h 33 min 20 sec. Pe poziția secundă a sosit Beyene Guangul Hirut (Etiopia) cu timpul 2h 40 min 14 sec, iar pe locul trei Asrat Guangul Addis (Etiopia), cu  2h 40 min 54 sec. Locul 5 a fost ocupat de romînca Cîrlan Elena Daniela, ce a trecut de linia de finish cu după 2 h 42 min 26 sec. Rezultatele obținute plasează orașul printre capitalele de top.

 

Proba de Semi-maraton masculin  a fost cîștigată de către Sang Silas (Kenya) cu 1h 02 min 34 sec, iar la feminin a cîștigat reprezentanta Romîniei, Drăgătoiu Georgiana (Buzău) cu 1h 16 min 37 sec.  Cursa Ștafetă a fost cîștigată de echipa Știința Bacău., urmată de Dinamo Chișinău și de Ro Club Maraton City Grill 1. Cursa de 4 km în scaun cu rotile a fost cîștigată, la masculin, de către Ștefan Teodor, din București, iar la feminin, de Dijmărescu Camelia din Arad.

 

La Cursa Populară Gillette căștigătorii au fost Mîță Vladimir la masculin și Buga Florentina la feminin.

 

Au fost oferite 50 de premii în bani, cu sume cuprinse între 100 de euro și 3000 de euro cît și sute de premii în produse oferite de sponsorii și partenerii evenimentului.

 

Au alergat în 9 octombrie directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, cel mai bun tenismen romîn al momentului, Victor Hănescu, dar și personaje din lumea mondenă, precum Gina Pistol.

 

Evenimentul a necesitat munca a peste 200 de persoane în timpul celor trei zile ale Sport Expo Maraton, ce s-a desfășurat între 7-9 octombrie în Piața Alba Iulia. Majoritatea voluntarilor au venit din partea Hospice Casa Speranței  și Viitor Plus Asociația pentru Dezvoltare Durabilă – cele două cauze îmbrățișate de Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon cărora le-au fost donate fondurile provenite de la cursa populară cît și cele provenite din vînzarea biletelor la Pasta Party. Acestora li s-au alăturat voluntari din partea Smart Atletic și studenți ai Universității de Educație Fizică și Sport.

 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here