Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012

0
274

Foto: Laurentiu Mihai, Bucharest Marathon


Peste 7.000 de persoane au participat in Piata Constitutiei, sambata si duminica, 6-7 octombrie, la a 5-a editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon gazduit de Capitala.

 

In cadrul maratonului au participat alergatori din peste 40 de tari, dintre care: Romania, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Belarus, Republica Moldova, Ungaria, Polonia, Japonia, Austria, Croația, Franta, Cehia, Slovenia, Rusia, Bulgaria, Estonia, Australia, Belgia, Ucraina. In premiera, maratonul Bucuresti, s-a bucurat de participarea unui grup de 225 de alergatori din Olanda precum si de 250 de echipe la proba de stafeta.

Alaturi de alergatorii amatori si profesionisti au luat startul la cursa populara vedete ale sportului romanesc, campioane mondiale si olimpice: Andreea Raducan – gimnastica, Otilia Badescu – tenis de masa, Doina Ignat si Viorica Susanu – canotaj.

Invingatorul Maratonului de 42,195 km, sectiunea Internationala a fost kenyanul Kangogo Felix Kipkorir, cronometrat cu 2h 15 min 19 sec, urmat de catre conationalul sau, Choge Amos Kipruto pe locul doi, cu 2h 18 min si 49 sec, si pe locul trei etiopianul Ararso Dibaba Merdasa, cu 2h 19 min 27 sec. La categoria nationala a Maratonului, Corneschi Ilie Alexandru s-a clasat pe locul intai cu un timp de 2h 36 min si 2 sec. Locul intai in cadrul cursei scaunelor cu rotile, proba maraton, a fost acordat lui
Punga Petru.

La proba maraton femei international, Fekade Almaz Negede, din Etiopia, a castigat primul loc, terminand cursa in 2h 38 min 9 sec. Pe pozitie secunda a sosit Lorenge Mary Ptikany din Kenia, cu timpul 2h 40 min. Locul trei a fost ocupat de Todoran Paula Claudia, din Romania, cu un timp de 2h 48 min si 20 sec. La categoria nationala a Maratonului, a castigat locul intai Todoran Paula Claudia, cu acelasi timp.

La proba semi – maraton femei, romanca Bobocel Ancuta, a castigat primul loc, terminand cursa in 1h 13 min 20 sec. Pe pozitie secunda a sosit Prundus Mihaela cu timpul 1h 18 min 52 sec. Locul trei a fost ocupat de Moaga Elena cu un timp de 1h 21 min 52 sec.

La proba semi – maraton barbati, castigat primul loc Payn Tom din Marea Britanie, terminand cursa in 1h 10 min 4 sec. Pe pozitie secunda a sosit Ofiteru Bogdan din Romania cu timpul 1h 14 min 30 sec. Locul trei a fost ocupat de Gradinaru Florin, cu un timp de 1h 18 min 9 sec.

Cursa Stafeta a fost incheiata pe locul intai de catre echipa Stiinta Bacau,urmata de Cei Patru Fantastici pe locul doi.

La Cursa Populara, categoria barbati, a fost invingator Betej Ionut si de catre Buga Florentina la categoria femei.

A fost al doilea an in care copiii s-au bucurat de o zi dedicata numai lor pe 6 octombrie. Crosul Copiilor a fost o zi special pregatita pentru copiii pasionati de alergare, cu activitati si surprize oferite de Raifi, Scooby-Doo si Greeny, si cu premii pe categorii de varsta.

Au fost oferite 70 de premii in bani, in valoare totala de 30.000 de euro precum și alte sute de premii in produse oferite de sponsorii și partenerii evenimentului.

Noutatea editiei 2012 a fost ca evenimentul s-a desfasurat pe un traseu stradal securizat si inchis circulatiei auto pe o distanta de 21 km.

O alta noutate a RBBIM 2012 a fost numarul mare de echipe corporatiste care s-au inscris la diferite probe: 202 membri ai echipei Run4Fun ai PwC Romania, peste 150 alergatori Raiffeisen Bank, stafetele VW, echipele Kaufland, Amway, GSK, Petrom, s.a.

Florin Stanciu din Ploiesti a alergat 100 km cu ultimii 42 in cadrul RBBIM, pentru Padurea Copiilor plantata de Viitor Plus si pentru Pachamama ca mod de a atrage fonduri si de a sensibiliza opinia publica pentru Drepturile Naturii.

www.bucuresti-maraton.ro
www.bucuresti21km.ro
www.voluntarinsport.ro

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here